#

Genel

Yurt genelinde sıcaklıklar artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, “Sıcaklıklar batıdan başlayarak hızla çarşamba günü için batı ve iç bölgelerde mevsim normallerine yaklaşacak. Çarşamba ve perşembe günleri ise artık yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerine çıkmış olacak” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde yaşanacak hava durumuna ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye’nin neredeyse tamamını etkileyen soğuk ve yağışlı sistemin kuzeydoğuya doğru ilerlediğini belirterek, sistemin salı gününden itibaren yurdu terk edeceğini söyledi.

“Ancak salı günü sabah saatlerinden itibaren Kıyı Ege’den başlayarak yeni bir sıcaklık sistemine girip ılık ve yağış oranının yüksek olduğu bir etkinin altında olacağız” diyen Çelik, bu sistemin salı günü için Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de yağışlara sebep olacağını aktardı.

Çelik, çarşamba ve perşembe günleri Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun batısı, batı ve Orta Karadeniz’de yağışlara sebep olacağını, sistemin batı bölgelerde de zaman zaman kuvvetli olacağını kaydetti. Salı günü Çanakkale ile Muğla arası ile Aydın ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli yağışlar beklediklerini bildiren Çelik, “Çarşamba günü için ise Marmara, Ege, Antalya çevreleriyle, Batı Karadeniz kesimlerinde yine kuvvetli yağışlar bırakacak. Rüzgarlar şu anda batı bölgelerimiz artık kesildi diyebiliriz ancak bu sistemle birlikte salı günü akşam saatlerinden itibaren önce Marmara ve Ege genelinde güneybatı yönlerden seksen kilometreye varan hızlarda rüzgar bekliyoruz” diye konuştu.