#

Gündem

YSK’dan Hatay, Ardahan ve Iğdır kararı

Seçim sonuçlarına itiraz eden partiler olmuştu. YSK, talepleri değerlendirdi ve 3 kentte seçim yenileme talepleri reddedildi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde sandıktan çıkan ve kaydedilen sonuçlarla ilgili siyasi partiler bazı kentlerde itirazlar bulunmuştu. Yüksek Seçim Kurulu taleplere yönelik kararı açıkladı.

YSK itirazları değerlendirmek üzere toplantı yaptı ve 3 kentte seçim yenileme taleplerini reddettiğini açıkladı. CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediyesi için yaptığı itiraz reddedildi. Hatay’da AK Parti’nin adayı Mehmet Öntürk sandıktan 1.sırada çıkmıştı.
Ardahan’da AK Parti seçimlerin yenilenmesi için talepte bulunmuştu. Fakat bu talep de reddedildi. Ardahan’da CHP’nin adayı Faruk Demir 1.sırada yer alırken, AK Parti’nin adayı Yunus Baydar seçimi 2.sırada tamamladı.

Iğdır’da da yine AK Parti seçim sonucuna itiraz etmişti. DEM Parti’nin adayı Mehmet Nuri Güneş sandıktan 1.sırada çıkmıştı. AK Parti’nin adayı Ülkü Öcal 2.sırada yer alırken, AK Parti’nin yaptığı seçim yenileme talebi Iğdır’da da reddedildi.