#

Dünya

Youtuber çift, evlat edindikleri otizmli çocuğu terk etti

Amerikalı youtuberler Myka ve James Stauffer, 3 yıl önce Çin’den evlatlık edindikleri 4 yaşındaki otizmli Huxley’yi başka bir aileye verdiklerini açıkladı.

Amerikalı youtuberler Myka ve James Stauffer, 3 yıl önce Çin’den evlatlık edindikleri 4 yaşındaki otizmli Huxley’yi ilgilenemedikleri için başka bir aileye verdiklerini açıkladı.

Kanalın birçok takipçisi, çiftin çocuğu evlatlık edinerek YouTube’da popülarite kazandığını, ve bu yolla sponsorluk anlaşmaları yaptıklarını ileri sürerek tepki gösterdi.

Stauffer ailesi, 26 Mayıs’ta yayınladığı “ailemiz hakkında güncelleme” adlı videosunda Huxley’nin sağlığı için kalıcı olarak başka bir aileye vermek zorunda kaldıklarını anlattı. Anne Myka, farklı sağlık uzmanlarının değerlendirmelerinden sonra çocuğun özel desteğe ihtiyacı olduğunu, kendilerinin ise buna imkânı olmadığını savundu.

Ayrıca Stauffer ailesi, evlat edindirme ajansının kendilerine çocuğun sağlığı konusunda tüm bilgilileri paylaşmadığını, doktorların, çocuğun “tıbbi ihtiyaçlarında farklı düzenlemeye” ihtiyaç duyduğunu söylediğini ileri sürdü.

Videodan sonra, bazıları çifte destek verirken, bazıları da Huxley’nin sırtından para ve bilinirlik kazandıktan sonra çocuğu terk ettiklerini” iddia etti.