#

Bursa

Yenişehir Havalimanı’ndan yeni sefer müjdesi

AK Parti Bursa milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Yenişehir Havalimanı’nda Line TV mikrofonuna konuştu. Bursa-Umman arası seferlerin haftada 3 gün boyunca kesintisiz olarak devam ettiğini ifade eden Esgin, Eylül ayı itibariyle iç ve dış hatlar olmak üzere yeni seferlerin de geleceği müjdesini paylaştı. Yenişehir Havalimanı’nın önem kazanması konusunda Gökçen grubunun havalimanı sınırları içerisinde bulunan Fenix Uçuş Okulu ve Aquila uçaklarının önemine de vurgu yaptı.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin Yenişehir Havalimanı’ndan Bursa Line TV’de yayınlanan Yerelde Bugün programının canlı yayın konuğu oldu. Milletvekili Esgin Line TV’ye özel açıklamalarında Yenişehir Havalimanı’ndan ek seferlerin başlayacağını ve Bursa hızlı tren hattı ve kara yolunda yaşanan gelişmelerle Bursalı iş insanı Celal Gökçen’in havalimanı sınırları içerisinde bulunan Fenix Uçuş Okulu ve Auqila uçakları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bursa-Umman seferleri hakkında açıklamalarda bulunan Esgin seferlerin nasıl geliştiğine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Hava yoluyla ulaşılabilir bir şehir olma yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle bir ara vermiştik. Tekrar uçuşlarımızın 3’ünü iç hatlarda başlatmıştık ve süreci devam ettiriyoruz. Eylül ayı itibariyle diğer uçuşlarımızı da başlatma yönünde güçlü ve verimli bir istişare gerçekleştirdik. Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan Türkiye’nin birçok noktasına uçuşlarımız artarak devam edecek. Diyarbakır ve Gaziantep’le ilgili  uçuşlarımızın öncelikli olduğunu daha sonra diğer hatlarla ilgili sürecimizde devam edecek.

Uluslararası uçuşlar hakkında yeni destinasyonların müjdesini veren Esgin şu gelişmeleri aktardı;

Uluslararası uçuşlarla ilgili de bir sürecimiz var. SalamAir’in burada çok önemli bir adımı oldu. Bizde onları cesaretlendirdik. Önce tarifeli uçuşları haftada 3 güne çevirdik. 4 ay sürecek uçuşları bütün yıl boyunca devam edecek şekilde bir duruma getirdik. Süreci yakından takip ediyoruz. CEO’larıyla burada ortak bir istişare geliştirdik. Şu an 180 kişilik uçak tamamen dolu geldi tamamen dolu gidiyor. Umman’dan Maskat’tan turistler geliyor.

BURSA’YA YENİ UÇUŞ ROTALARI

Biz ortadoğunun en çok bilinen destinasyonlarından birisiyiz Bursa olarak. Kuveyt, Katar ve diğer ülkelerden Bursa’ya tarifeli uçuşlar yapmak istiyoruz. Sadece ortadoğu değil Avrupa ve Balkan destinasyonu başta olmak üzere bunu da yoğun bir şekilde istişare ettik. Plovdiv ve Üsküp başta olmak üzere Balkan uçuşlarıyla ilgili gündemi de yakın bir şekilde takip ediyoruz. Biz hep Bursa’nın ulaşılabilir bir şehir olması yönünde mücadele ettik. Yoğunluğu çok artmış olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın en güçlü alternatifinin Bursa Havalimanı olduğunu biliyoruz.

Bursa’da 3 milyon insan yaşıyor. Anadolu ve Kafkasya’dan gelen insanlarımız var. Bu noktada dünyanın birçok bölgesi ile iletişim halinde olan iş insanlarımız var. Çok güçlü bir ekonomik potansiyelimiz var. Bunları değerlendireceğiz. BTSO’nun da destek ve çabasıyla gümrüğün kurulması ve kargo uçuşlarıyla ilgili süreci de takip ediyoruz.  Havalimanının dış hatlar terminaline bir kafetarya, rent a car, free shop ve bankamatik eksikliklerini tamamlıyoruz.”

HIZLI TREN TARTIŞMALARI

Hızlı trenle ilgili incelememizi yaptık. 30 ay gibi bir süre içerisinde 2024 yılı içerisinde Ankara ve İstanbul gibi diğer hızlı tren destinasyonlarına buradan ulaşmamız mümkün olacak. Osmaneli ile Yenişehir arasında şu anda 10 ayrı tünelde çalışma var. 6 ay gibi bir sürede yüzde 25’ini bitirdik.

Ağustostan sonra Karacabey Bandırma hattında çalışmaya başlayacağız. Tartışılan bir konuya açıklama getirmek istiyorum. Bu yüksek standartlı bir demir yoludur. Yüksek hızlı tren 250 kilometre hız yapar. Bizim hattımızda 250 kilometreye çıkan bir hat olduğunu ifade edelim ama yük taşımacılığı da olduğu için bazı yerlerde hızının 200 kilometreye inmesiyle ilgili Almanya ve Fransa’da örnekleri olan yüksek standartlı bir demiryolu hattı olduğunu açıkça ifade edelim. Buradan bir siyasi polemik çıkmaz. Bursa’ya bu tartışmaların faydası yok.

AQUILA’YA ÖVGÜ

Bursalı iş insanı Celal Gökçen’in Almanya’da satın aldığı Aquila isimli uçak şirketinin Yenişehir Havalimanı’nda uçuş okulu açması hakkında da açıklama yapan Esgin şunları ifade etti;

“Sayın Celal Gökçe’nin  bu anlamda attığı çok önemli  bir yatırım var. Almanya’daki Aquila uçaklarının üretimini yapan tesisi satın almıştı. Biz sayın Celal Gökçen’den bu uçakları Bursa’da da üretmesiyle ilgili bir gündemi bekliyoruz açıkçası. Burada uçuş okulumuz var. Yaklaşık 80-90 tane öğrenciyi mezun etti. Pilot yetiştirmeyle ilgili Bursa Yenişehir Havalimanı’nda 2 okulumuz var. Aquila uçaklardan da 15 tanesi burada. Bursa çok önemli bir sanayi şehri. Dolayısıyla bu uçakların daha da geliştirilmesi çift motorlu ve standardı yüksek daha kapsamlı amaçlara hizmet edecek bir uçak sanayinin Bursa’da gelişmesi en büyük amaçlarımızdan birisi. Bursa halkı adına müteşebbislerimize teşekkür ediyorum.”