#

Bursa

Yarın başlıyor! Sıcak havaya karşı Meteoroloji’den uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, yarından itibaren pazar gününe kadar Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği belirtilerek, sıcak çarpmasına karşı tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde, Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyılarında hava sıcaklığına karşı uyarı yapıldı.

Hava sıcaklıklarının yarından itibaren batı ve güney kıyılarda artmaya başlayacağı, hafta boyunca Marmara Bölgesi ile Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

HANGİ İL KAÇ DERECEYİ GÖRECEK?

Açıklamada, “Günün en yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul’da 32-34, Edirne’de 36- 39, Çanakkale’de 35- 39, Bursa’da 34- 37, Balıkesir’de 34- 38, İzmir’de 37- 40, Manisa’da 38- 42, Aydın’da 41- 44, Muğla’da 38- 41, Antalya’da 39- 41, Adana’da 37- 40 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Hafta boyunca batı ve güney kıyılarda etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle,11.00 ile 16.00 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” denildi.

BURSA’DA BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Kurban Bayramı öncesinde bunaltan ve hissedilen sıcaklığın 42 derecelere kadar çıktığı Bursa’da bayram  haftasında hava yer yer parçalı bulutlu, yağmurlu ve hafif serinletici rüzgarlı geçti.

Bayramın bitmesiyle birlikte Meteoroloji’den yapılan tahminlerde sıcaklıklar artacak. Mevsim normallerinin 4-8 derece üstünde  seyretmesi beklenen sıcaklıklar nedeniyle sıcak çarpmasına karşı tedbirli olunması istendi. Bursa’da bugün beklenen en yüksek sıcaklık  34-37 derece olurken 5 günlük hava tahmin raporlarında sıcakların giderek artması bekleniyor.

BURSA VALİLİĞİ SAAT VEREREK UYARDI

Bursa Valiliği önümüzde bir haftalık süreçte il genelinin sıcak havanın etkisinde kalacağını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; önümüzdeki bir haftalık süreçte ilimizin sıcak havanın etkisinde kalacağı tahmin edilmektedir. Bölgemizde halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yarından itibaren hafta sonuna kadar daha da artacağı ve mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerine çıkacağı, günün en yüksek hava sıcaklıklarının 34-37 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir. Sıcak hava dalgası nedeniyle, öğle saatlerinde (11:00 – 16:00 saatleri arasında) başta yaşlılar, çocuklar ve kronik sağlık problemi olanların güneş çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Geçerlilik periyodu: 27.07.2021 11:00 – 31.07.2021 16:00 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BURSA’NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

BURSA’NIN SAATLİK HAVA DURUMU TAHMİNİ

SEL UYARISI

Ayrıca, Kastamonu, Karabük ile Sinop’un güney ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlara karşı da uyarı yapıldı. 13.15- 19.00 saatleri arasında etkili olması beklenen yağışa ilişkin, “Kastamonu, Karabük ile Sinop’un güney ve batı çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadesine yer verildi.