#

Bursa

Vizyondaki filmler

Bu hafta yedi yeni film vizyona girdi.

Wonka

Roald Dahl’ın “Charlie’nin Çikolata Fabrikası” kitabına dayanan “Wonka” ünlü çikolata fabrikası sahibi Willy Wonka’nın gençliğini anlatıyor. Timothée Chalamet’nin Wonka’ya hayat verdiği filmde Oliva Colman, Hugh Grant gibi isimler de rol alıyor.

Yönetmen: Paul King
Oyuncular: Olivia Colman, Rowan Atkinson, Timothée Chalamet

Vizyon Tarihi: 15.12.2023
Süre: 116 Dakika
Tür: Macera

Nefes – Yer Eksi İki

“Nefes: Vatan Sağolsun”un senaristi Hakan Evrensel’in kendi romanından beyaz perdeye aktardığı “Nefes: Yer Eksi İki”nin başrollerini Murat Yıldırım, İlker Aksum, Şahin Kendirci ve Arda Anarat paylaşıyor. 1993 yılında Güneydoğu’da geçen film, hikayeleri kesişen üç farklı karaktere ve iki bin metre yükseklikte bir karakolun komutanı olan Tayfun Yüzbaşı’ya odaklanıyor.

Yönetmen: Ozan Uzunoğlu
Oyuncular: Şahin Kendirci, Murat Yıldırım, İlker Aksum

Vizyon Tarihi: 15.12.2023
Süre: 123 Dakika
Tür: Dram

 

Hayat

Zeki Demirkubuz imzalı “Hayat” Miray Daner, Burak Dakak, Cem Davran, Umut Kurt ve Melis Birkan gibi isimleri bir araya getiriyor. Film babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalınca çareyi kaçmakta bulan Hicran’ın hikayesini anlatıyor. Nişanlısı Rıza, başlarda bu durumu önemsemez. Ancak zaman geçtikçe Hicran tarafından istenmemek zoruna gitmeye başlar ve onunla yüzleşmeye karar vererek sadece bir kere gördüğü nişanlısı Hicran’ı bulmak için İstanbul’a gider.

Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Oyuncular: Cem Davran, Burak Dakak, Miray Daner

Vizyon Tarihi: 15.12.2023
Süre: 193 Dakika
Tür: Dram

 

Simitçi

Gerçek bir hikayeden uyarlanan “Simitçi”, hayatını simitçilik yaparak kazanan Zeynel’in 12 Eylül darbesinin yaşandığı gece haksız yere tutuklanıp hapse atılması ve akabinde yaşanan olaylar anlatılıyor. 12 Eylül sonrasında karakola götürülen 9 kişiden biri kaçınca, amirlerine hesap vermek zorunda olan güvenlik güçleri sokakta gördükleri simitçiyi kaçan firarinin yerine götürürler.

Yönetmen: Serkan Özarslan
Oyuncular: Tolga Güleç, Ece Gökçen, Gürbey İleri

Vizyon Tarihi: 15.12.2023
Süre: 96 Dakika
Tür: Dram

Kral Fil

“Kral Fil”, kral olma yolunda türlü zorluklarla mücadele eden bir filin hikayesini anlatıyor. Eritre adalarından birinde yaşayan filler, kralın oğlu Şadfil’in doğumunu kutlamaktadır. Ancak vahşi avcıların lideri Asfal, hayvanları Yemen kralına satmanın yolunu arar. Şadfil’in dış görünüşü tüm kabileyi hayal kırıklığına uğratıp sorunlara neden olsa da, adaya yapılan saldırılara karşı duruşu herkesin onu benimsemesine yol açar.

Yönetmen: Hadi Mohammadian

Vizyon Tarihi: 15.12.2023
Süre: 77 Dakika
Tür: Animasyon

Kediler Müzede

“Kediler Müzede” yaşadıkları yeri basan selden eski bir piyanoya sığınarak kurtulan kedi Vincent ve fare Maurice’in bir müzeye uzanan serüvenini anlatıyor. İkili D-dünyaca ünlü eserlerle dolu olan müzede, müzedeki eserleri kemirgenlerden korumaya çalışan bir grup kediyle karşılaşır. Vincent, koruyucuların güvenini kazanıp, onlarla arkadaş olmak için uğraşırken bir yandan da eski tabloları kemirmeye bayılan Maurice’i kedi grubundan gizlemeye çalışır.

Yönetmen: Vasiliy Rovenskiy

Vizyon Tarihi: 15.12.2023
Süre: 83 Dakika
Tür: Animasyon

Kimetsu Orchestra Concert – Mugen Train

Serinin ikinci konseri olan “Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba Orchestra Concert Mugen Train Arc”da, Tokyo Filarmoni Orkestrası sahne alıyor. Demon Slayer’dan müziklerin keyfini çıkaracak olan izleyiciler, Mugen Train filminden müziklerin yanı sıra animasyon klipleri izleme imkanı bulabilecek.

Yönetmen: Hirofumi Kurita
Oyuncular: Voces Tokyo, Tokyo Filarmoni Orkestrası

Vizyon Tarihi: 15.12.2023
Süre: 92 Dakika
Tür: Müzik