#

Spor

Vincenzo Montella on yılın kadrosunu kuruyor

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, önümüzdeki on yılın kadrosunu kurmak için çalışmalara başladı. Genç teknik adam uzun yıllar Milli takıma hizmet etme potansiyeli olan yeni yıldızları takıma kazandırmaya başladı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörlüğü görevine getirilen Vincenzo Montella hızlı başladı. Almanya’da düzenlenecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmayı garantileyen takımımıza yeni isimler eklemeyi kafasına koyan İtalyan teknik adam, uzun vadeli planlar yapıyor. Başarılı olan ülkelerin uzun vadeli planlar yaptığını, günü değil geleceği kurtaracak bir planlama yapılması gerektiğini söyleyen 49 yaşındaki teknik adam, önümüzdeki on yıl boyunca ülkemizi temsil edecek kadromuzun iskeletini oluşturmaya başladı.

İlk hedefi gerçekleştirdi

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım Teknik Direktörü olarak Vincenzo Montella isminde karar kıldı. İtalyan teknik adam, görevine hızlı başladı. İlk olarak hedefi Avrupa Şampiyonası’na gitmek olarak belirleyen Vincenzo Montella, bunu başardı. Ancak İtalyan teknik adam, uzun vadeli planlar da yapıyor. Kendisinden sonra da sürecek bir sistemin temelini atmak isteyen Montella, çalışmalarını bu yönde yapıyor. Takıma daha genç futbolcuları yavaş yavaş eklemek isteyen Vincenzo Montella, ilk olarak Kenan Yıldız’ı aday kadroya davet etti. Sırada kadroya çağrılması beklenen başka genç futbolcular da bulunuyor.

Arda Güler, Demir Ege ve daha niceleri 

Juventus’ta forma giyen Kenan Yıldız’ı kadroya davet eden Vincenzo Montella’nın aklındaki isimlerden biri de Arda Güler. Göreve başladığı ilk günlerde Arda Güler’in son durumu konusunda Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ile görüşen Vincenzo Montella, genç ismin kendisi için ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Maç eksiğinin olmaması için kiralık bir takımda oynamasının planlanabileceğini söyledi. Arda Güler’i geleceğin milli takımında ”beyin” olarak düşündüğünü anlattı.

Yine Şenol Güneş ve Burak Yılmaz ile Demir Ege Tıknaz’ın durumu hakkında görüştü. Genç oyuncuyu beğendiğini ve maç eksiğinin giderilmesi durumunda ileride çok daha iyi yerlere geleceğinden bahsetti.

Bertuğ Yıldırım ve Kenan Yıldız kadroda

Türk futbolunun gelecekte çok şeyler beklediği Bertuğ Yıldırım ve Kenan Yıldız’ı kadrosuna alan Vincenzo Montella, daha birçok gelecek vaadeden ismi ilerleyen dönemde kadroya çağırmayı planlıyor. Avrupa Şampiyonası öncesinde oynanacak mücadelelerde genç futbolculara daha çok şans vermeyi planlıyor.

Genç bir milli takım var

A Milli Takım, hali hazırda genç bir yaş ortalamasına sahip. Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Yusuf Sarı, Barış Alper Yılmaz, İsmail Yüksek, Salih Özcan, Eren Elmalı, Rıdvan Yılmaz, Rayyan Baniya, Cenk Özkaçar, Ferdi Kadıoğlu, Doğan Alemdar da uzun süre milli takım formasını giyebilecek kadar genç isimler. Ayrıca Yunus Akgün, Vincenzo Montella’nın prensi durumunda.

İyi bir hava yakalandı 

Vincenzo Montella yönetiminde Hırvatistan ve Letonya karşısında galibiyet almayı başaran A Milli Takımımız bir hava yakaladı. Futbolcuların İtalyan teknik adamın yaklaşımından memnun olduğu öğrenildi.