#

Spor

Vedat Muriqi’den Fenerbahçe itirafı

Ali Koç’un basın toplantısının ardından Fenerbahçe ile Galatasaray arasında eski defterler yeniden açıldı. İlk konu Vedat Muriqi oldu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Ali Koç’a cevap verdi… Eski defterleri açtı. Konuyu Vedat Muriqi transferine getirdi.

Rize Başkanı Hasan Kartal, “Silahım olsaydı hakemi vururdum” diyor. O Başkan daha sonra Vedat Muriqi’yi Galatasaray’a vermiyor ve “Fenerbahçe’ye gitmezsen seni PAF takımına yollarım 1 sene orada oynarsın” diyor. Muriç de Fenerbahçe’ye ağlaya ağlaya gidiyor.

Muriqi o dönemde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Gönlüm Galatasaray’da”

Bonservis bedelimin gerçekçi boyutlara inmesini bekliyorum. Zaten bonservis görüşmelerim yapılıyorsa, bu ayrılacağımın göstergesidir. Gönlüm Galatasaray’da. Sürecin taraftarları yıpratmamasını istiyorum. Bugün için planlarım arasında yurt dışı yok.

Kosovalı oyuncu Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra yaptığı açıklamada ise Dursun Özbek’in dün belirttiği açıklamayı doğrulamıştı:

Dürüst olmak gerekirse ilk başta gelmek istediğim kulüp Fenerbahçe değildi, Şampiyonlar Ligi daha cazipti ve attığım tweet ile istediğim kulübü de belirtmiştim. Fakat başkanımızın ‘kadro dışı kalırsın’ tehdidi karşısında yapabileceğim çok şey kalmamıştı.

Rizespor Sportif Direktörü Yılmaz Bal da o dönemde Galatasaray’ın teklifini reddetmeyeceklerini şu şekilde açıklamıştı:

Fenerbahçe 5. 6 milyon Euro’ya aldı 

Abdurrahim Albayrak 3 milyon euro verdi. 3 milyon Euro’ya Vedat Muriqi’yi vermeyeceğiz. Vedat ile zaten görüşmelerimiz sürüyor.

Fenerbahçe daha sonra Muriqi’yi 5.6 milyon euro’ya aldı. Daha sonra Rizespor’a Ali Koç’un sponsorluk sözü verdiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili daha sonra bir gelişme olmadı.