#

Gündem

Vatandaşlara uyarı: Evlerinize girin, camlarınızı kapayın, dumanı solumayın

Sakarya’daki havai fişek patlamasında ilk detaylar gelmeye başladı. Patlamada ilk belirlemelere göre 41 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Sakarya Ticaret Odası Başkanı Akgün Altuğ ise “Kapasite raporuna göre 195 çalışanı olduğunu biliyoruz. Ama fabrikada patlama sırasında kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Müdahaleler devam ediyor, net bir bilgi yok” ifadelerini kullandı.

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan Sakarya Belediye Başkanı Ekrem Yüce “Vahim bir tablo var. uzun yıllar hizmet veren saygın bir sanayi kuruluşuydu. Yaralılarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. Halen patlamalar devam ediyor. Düzce ve Kocaeli’den yardım istedik, bütün ekiplerden yardım istiyoruz” dedi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık; “Patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz.” uyarısında bulundu.

DAHA ÖNCE DE 2 PATLAMA OLDU

Aynı fabrikada 2009 ve 2014 yıllarında da patlama meydana gelmişti. İlk patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 37 kişi de yaralanmıştı. 2014 yılındaki patlamada ise 1 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.