#

Gündem

Vatandaşlar yanlış anladı, meydanlar boş kaldı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararlar dün akşam uygulanmaya konuldu. Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında saat 20.00’de alışveriş merkezleri, marketler, kuaför ve güzellik merkezleri kapandı. Dün saatler 20.00’yi gösterdiğinde iş yerleri kepenk indirdi. Esnaf bugün saat 10.00’da da iş yerlerini açtı. Ancak, bu kez sokaklar boş kaldı. İlk başta açıklanan yasakların uygulama saatleri kafaları karıştırınca vatandaş kendi kendine sokağa çıkma yasağı koydu.

İçişleri Bakanlığının, Kovid-19 ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında hafta sonu uygulamalarına başlandı.

ANTALYA

Tüm yurtta olduğu gibi Antalya’da da yasaklara uyuldu ve dün saatler 20.00’yi gösterdiğinde iş yerleri kepenk indirdi. Esnaf bugün saat 10.00’da da iş yerlerini açtı. Ancak, bu kez sokaklar boş kaldı. İlk başta açıklanan yasakların uygulama saatleri kafaları karıştırınca vatandaş kendi kendine sokağa çıkma yasağı koydu. Durum böyle olunca da Antalya’nın en işlek cadde ve sokaklarında yok denecek kadar insan sirkülasyonu yaşandı.

TRABZON

Trabzon’da koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni tedbirlerin uygulamaya konulduğu ilk günde, yağışlı ve soğuk hava da etkili olunca sokaklar boş kaldı.

KAYSERİ

Kayseri’de kafeler, kahvehaneler, oyun salonlarının, yeni tedbirler kapsamında kurallara uyduğu görüldü. Sahabiye ve Hunat mahalleleri ile Cumhuriyet Meydanı’nda kapsam içinde olan işletmeler kepenk açmadı. Polis ekipleri, kapsama giren işletmeleri denetledi.

OSMANİYE

Cuma akşamı 20.00’dan başlayıp cumartesi günü saat 10’a kadar sokağa çıkma yasağı olduğunu düşünen Osmaniye Düziçi ilçesi sanayi esnafı iş yerlerini saat 10.00’a kadar açmadı. Yasak saatinin kafaları karıştığını belirten esnafalar, iş yerleri açmak için saat 10’a kadar beklediklerini kaydetti. Kısıtlama saatlerinden dolayı kafalarının karıştığını ifade eden sanayi esnafı, “Sokağa çıkma yasağı var zannettik. Ama gün ve saatleri karıştırmışız. Şimdi saat 10 ve geldik işyerlerimizi açıyor” dediler.

KOCAELİ

Kocaeli’nde 7/24 görüntü alan şehir kameralarında cadde ve sokakların sakinliği dikkat çekti.