#

Spor

‘VAR yüzünden küme düştük’! 2022-23 sezonu iptal edilmeli

VAR tarafından verilen karar yüzünden küme düşen Espanyol, LaLiga’nın geçen sezonunun meşru olmadığını iddia ederek dava açmaya hazırlanıyor.

Futbol dünyasında hakem kararları kadar tartışma yaratan çok az durum vardır. Tartışmaları azaltması düşünülen VAR, futbolu çok daha tartışılır bir hale getirdi.

LaLiga’da 2022-23 sezonunda Espanyol küme düştü. Almeira ligde kaldı. Ancak Espanyol ile Atlético Madrid arasında oynanan maçta VAR’ın kullandığı hava kamerasının görüntüleri ortaya çıktı. 36’ncı hafta maçında top kale çizgisini geçmese de Atlético’ya gol verildi.

Topun çizgiyi geçmediği oraya çıktı

3D teknolojisinin yardımıyla yapılan analiz, topun çizgiyi tamamen geçmediğini net şekilde ortaya çıkardı. Bu teknik kanıt, VAR’ın güvenilirliği ve oyun üzerindeki etkisi konusunda şüpheleri artırdı.

O hata öncesinde Elche, Valladolid ve Almería küme düşecek takımlar olacaktı. Almería bu durumdan dolaylı olarak faydalandı. Ligde kaldı. Espanyol şimdi LaLiga’nın geçen sezonunun meşru olmadığını iddia ederek dava açmaya hazırlanıyor.