#

Bursa

Uzmanlar uyardı arabalarınızın bakımlarını zamanında yaptırın

Son zamanlarda elektronik araçlarda zamanında yapılmayan bakımlardan dolayı arabalarda büyük maddi hasarlar meydana geliyor. Uzmanlar özellikle arabalardaki hasarların tespit edilmesi için yetkili ve özel servisler tarafından kullanılan OBD Beyin Kontrolü ve Araç Arıza Tespit  cihazları ile arabaların test edilmesi gerektiği belirtti.

Bursa’da bulunan Bercar Otomobil Opel Chevrolet Özel Servis Genel Müdürü Mustafa Uslu, “ Öncelilikle OBD Beyin Kontrolü ve Araç Arıza Tespiti yapılacağı zaman aracın teknolojik cihazlarla kontrol edilmesi gerekir. Aracın kontrol ve güç ünitelerinin tetkik edildiği bu metotlarda geçmişte oluşmuş arızalar da tespit edilebilmektedir.

Böylelikle araçlara nokta atışı müdahale edilir. Araç sahipleri özellikle arabaları özel servislere götürsünler. Ve mümkünse orijinal parçaları araçlarına taktırsınlar. Kullanacakları yan sanayi diye tabir edilen parçalar ilk etapta maddi anlamda kendilerine uygun gelse de ileride hem aracın yıpranmasına hem de maddi anlamda büyük masraflara yol açabilir” diye konuştu.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın