#

Çevre

Uşak ulaşımda çağ atlayacak

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın vizyon projelerinden olan ve halkın heyecanla beklediği hafif raylı sistem için çalışmalar başladı. Başkan Yalım’ın bizzat takip ettiği proje için ilk görüşme Eskişehir’de yapıldı. Görüşmelerin gayet olumlu geçtiğini belirten Başkan Yalım, en kısa sürede hattın yapılacağı alanda keşif çalışmalarının başlayacağını duyurdu.

Uşak ulaşımda çağ atlayacak

Eskişehir ziyaretine Başkan Yalım’ın yanı sıra Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Kurnaz, Emlak İstimlak Müdürü Mehmet Şahin ve Etüt Proje Müdürü Mehmet Ali Köseoğlu katıldı. Görüşmelerin ilk durağı olan ESTRAM’da Genel Müdür Hakan Murat Bayındır, İşletme Müdürü Dilber Tekgöl, Araç Komisyon Müdürü Erhan Sezgin ve Sabit Tesisler Müdürü Cem Tuzcuoğlu ile bir araya gelen Başkan Yalım ve ekibi, sistem ile ilgili çeşitli istişarelerde bulundu.

Projeyi sağlam temellere oturtmak adına ilk durağını ESTRAM olarak belirlediklerini anlatan Başkan Yalım; “Ziyaretimiz kapsamında Eskişehir’de önceden projelendirilerek hayata geçirilmiş sistemi yerinde inceledik. Oradaki başarıyı gördük ve bu başarıyı Uşak için hazırlayacağımız projede de elde etmek istiyoruz. ESTRAM yetkililerinden merak ettiğimiz tüm sorulara cevap aldık ve kendileriyle birçok fikir alışverişinde bulunduk. Bundan sonraki aşamada teknik heyeti Uşak’ımıza davet ederek burada bizim teknik ekibimizle birlikte saha incelemesi yapmalarını istedik. Saha incelemesi tamamlandıktan sonra projemizi kısa sürede hazırlayarak tramvay hattını vatandaşlarımız ile buluşturacağız. Şimdiden Uşak’a hayırlı olsun” dedi.

Uşak ulaşımda çağ atlayacak

Başkan Yalım ESTRAM ziyaretinin ardından eski Başkan Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile bir araya gelerek çeşitli temaslarda bulundu.

Ulaşımda yoğunluk azalacak

Uşak Hafif Raylı Sistem Hattının tamamlanmasıyla birlikte, nüfusun en yoğun ve yolcu sirkülasyonunun en fazla olduğu Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Uşak Üniversitesi kampüsünü bağlayan yaklaşık 12 kilometrelik hat üzerinde ulaşım kolaylaşacak. Proje sayesinde bölgenin trafik akışı rahatlarken toplu taşıma da vatandaşlar açısından daha konforlu hale gelecek. Kent halkı hiçbir hava şartlarından etkilenmeden temiz ve ferah bir şekilde ulaşımını sağlamış olacak.

Hafif raylı taşıma sisteminin Uşak – Ankara karayolu üzerinde bulunan Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Festiva Avm, Özdilek Kavşağı, Ramada Otel Kavşağı, Dörtyol Kavşağı, Stadyum Kavşağı, Otogar Kavşağı, Dikilitaş Kavşağı, Huzurpark Kavşağı, Desan Sitesi önü, Hilalkent önü ve Uşak Üniversitesi kampüsünde duraklara sahip olması planlanıyor.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın