#

Bursa

Uludağ’da otellerde 20 personelin testi daha pozitif

Uludağ’da parti yapılan oteldeki 11 personelden sonra başka bir otelde 20 personelin testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Konuyu Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde duyurdu. İşte Yılmaz’ın yazısı…

İlk şok… Düzenlenen eğlence görüntüleriyle Türkiye’nin gündemine gelen ve cezası dolacağı için cuma günü yeniden açılacak olan Uludağ’daki otelde 11 personelin pozitif çıkmasıyla yaşandı.

Biz de gelişmeyi 02 Şubat Salı günü bu sütunlardan duyurduk.

Ardından…

Vali Yakup Canbolat başkanlığında dün sabah yapılan İl Pandemi Kurulu toplantısında Uludağ’a gelen tatilciler için otellerin düzenledikleri eğlenceler ve kayak pistleri ele alındı.

Toplantıda…

Canbolat koronavirüsle mücadele kapsamında daha sıkı sağlık önlemi ve denetim isteyince, İl Sağlık Müdürlüğü de harekete geçti.

Özellikle…

Otel ve yoğunluğu yüksek yerlerde çalışanlara test yapılmaya başlandı. Kulağımıza da, eğlence otelindeki 11 personelden sonra başka bir otelde 20 personelin testi pozitif çıktığı geldi.

Denetimler yoğun şekilde sürüyor.

Bursa’da vaka sayıları değişmedi

Uludağ’daki vaka sayıları bir anda gündeme girince, Bursa’daki günlük vakaları da merak ettik. Kulağımıza gelenlere göre, Bursa’da günlük 200 civarı vakayla karşılaşılıyor. Bu rakamın bir süredir değişmemesi ve stabil seyir göstermesi ise uzmanları umutlandırıyor.

Ancak…

Sonuca ulaşmak için; aşı rehavetine kapılıp gevşemeden koronavirüs mücadelesini bir süre daha özenli şekilde sürdürmek gerekiyor.