#

Haber

Türkiye’nin en ucuz Ekmeği için hasat zamanı

Bursa Kestel Belediyesi, Türkiye’ye en uygun ve kaliteli ekmek kazandırmak adına ekmiş oldukları bin 50 dönümlük buğdayın hasadına başladı.

Kestel’de Türkiye’nin en uygun fiyatlı ve kaliteli ekmeğini sofralarla buluşturmak için ekilen bin Elli dönümlük buğdayın hasadına başlandı.

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Sözlerine Necip Fazıl Kısakürek’in şu sözleriyle başladı.

“Eğer tadını bilirseniz ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir”

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, “Bugün bereketi paylaştığımız çok özel bir gün bizim için. Bereketli topraklarda yetişen buğdayımızın hasadını hep birlikte yapıyoruz.

En ucuz ekmeği Kestelli vatandaşlarla buluşturduklarını aktaran, Tanır, “4 yıldır en ucuz ekmek Kestel halkına veriliyor. Yerel üreticilerimize katkı koymak için hasadımızı gerçekleştiriyoruz. Buğday bizim un bizim ekmek bizim. Parklar meydanlar kütüphanelerle birçok projeyle Kestele hizmet ederken her yıl çalışmalarımıza yenilerini ekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tanır, “Dünyada yaşamı durma noktasına getiren pandemiden sonra ekonomik çarkların yavaşladığını hep birlikte görüyoruz. Bundan Türkiye’nin etkilememesi de mümkün değildi. Türkiye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milli ve yerli yatırımlarında taviz vermeyerek yoluna devam etti” şeklinde konuştu.

Tanır, “Yerli ve milli savunma hamleleri ile krizlerden çok daha güçlenerek çıkacaktır. Bizlere düşen bizi biz yapan en büyük özelliğimiz olan dayanışmayı artırmak” dedi.

Hergun iki bini aşkın hanemizi buluşturduğumuz ekmekle hanelere maddi anlamda destek vermiş oluyoruz. Kestel’de ailemizin her ferdinin mutluluğu ve huzuru için çalışmalarımızı sürdürdük. Ailelerimize maddi manevi desteklerde bulunduk. 20 bin hanemize erzak desteği sağladık. Market kart uygulamamızla alış verişlerini rahatça yapabiliyorlar. Öğrencilerimize desteklerimizi esirgemedik. Engelli vatandaşlarımızı birgün unutmadık. Halkla ilişkiler ekiplerimiz her gün bir kapıyı çalmakta. 70 bin hemşehrilerimizin alın teri için hiçbir sorumluluktan kaçmadık. Kestel bizim geleceğimiz ailemiz. Bu güzel memlekete bu güzel insanlar için taş üstüne taş koyandan müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.