#

Gündem

Türkiye’de son 24 saatte 1041 yeni vaka 22 ölü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı. Türkiye’nin güncel koronavirüs verileri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “Bazı büyük kentlerde en yüksek haftalık vaka sayıları salgının 5. haftasında görülmüştü. Tedbirlerle bunu düşüşler izledi. 13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır” dedi.

Türkiye’de son 24 saatte 49 bin 302 test yapıldı yapılan testlerden 1041 kişiye koronavirüs tanısı kondu. Bir günde hayatını kaybedenlerin sayısı 22 olurken iyileşenlerin sayısı 2219 artarak toplam 187 bin 511’e çıktı.

13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır. Anadolu’da birinci dalga hala devam ediyor.

İstanbul zirveyi gördü, inişe geçti.

İl bazında bazı kısıtlamalar söz konusu olabilir.

Koca yapılan filyasyon çalışmalarında artan vakaların nedeninin düğünler olduğunu söyledi. 8 ilde asker uğurlama törenlerinin yasaklandığını söyleyen Fahrettin Koca düğün ve nişan gibi törenlerde gözlemci bulundurulması yönünde hazırlıklar olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Koca: “Asker uğurlamasında ne uğurlayan ne de uğurlanan hiç risk almamalıdır. Sağlık da vatani göreve saygı da bunu icap ettirir. Tatile gidenler tedbirlerin tatilcilerin lehine olduğunu bilmelidir. Kalabalıklardan uzaklaşanlar mesafe kuralını uygularsa müteşekkir kalırız”