#

Genel

Türk Kızılay Gaziantep’te kütüphane açtı

Türk Kızılay, TÜRKSAT sponsorluğunda 100. Yıl Kütüphanesini 6 Şubat depremlerinden etkilenen İslahiye ilçesinde açtı.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bulunan Geçici Yaşam Alanı açılışında, 100’üncü yıl kütüphanelerinin Malatya ve Adıyaman’ın ardından Gaziantep’in İslahiye ilçesinde açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, en önemli projenin bu açılış olduğunu kaydetti.

“Kütüphaneleri 50’ye kadar yükseltmeyi hedefliyoruz”
Kütüphanede 44 depremzede çocuğun eğitim görebileceğini söyleyen Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Biz bu Hafta toplamda 8 tane kütüphane açılışı gerçekleştirdik. Her birinde birbirinden fazla mutlu oluyoruz. Bu kütüphaneler değerli bağışçılarımızın siz çocuklara birer hediyesidir. Bu kütüphanenin içerisinde internet alt yapısı, ders çalışacağınız programlar olacak ve kendinize özel sınıflara ait dersler görebileceksiniz. Sesiz bir ortamda kitap okuyabileceksiniz ve derslerinizi çalışabileceksiniz. Burada tabii ki çok güzel bir iş birliği var. Bu iş birliği ise sizler için sizler zaman kaybetmeyin, bizler geleceğimizi sizlere emanet ettiğimiz de bu zor günleri hiç hatırlamayın diye yapıldı. Bu kütüphanemizde 44 kişi çalışabilecek başımızda öğretmenlerimiz, kaynak kitaplarımız ve internet altyapımız olacak. Bu tür kütüphaneleri yılsonuna kadar 50’ye kadar yükseltmeyi hedefliyoruz. Türk Sanat ailesi sadece burada değil Malatya, Adıyaman ve İslahiye ilçemizde olmak üzere toplam 4 tane kütüphane açılışımıza sponsor oldu” dedi.

“Gerçekten zor geçen bir yıldı”
Depremin vurduğu Gaziantep’in İslahiye İlçesinde yapılan Geçici Yaşam Alanı kütüphane açtıklarını duyuran TÜRKSAT Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertop, “Bugün burada geçtiğimiz yıl yaşadığımız 6 Şubat Depremini yaklaşık 1 yıl sonrasında hayatınızı daha da kolaylaştırmak adına açılacak olan kütüphanenin açılışında hep beraberiz. Öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gerçekten zor geçen bir yıldı. Biz Türk Sanat olarak tüm kamu kurumları gibi devletimiz ve milletimiz gibi bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
Öte yandan programa Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, TÜRKSAT Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertop, İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, İslahiye İlçe Jandarma Komutanı Fatih Kökçe, İslahiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşkır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin, öğrenci ve veliler katıldı.
Konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi.