#

Spor

Tüm teklifleri reddetti, sadece Türkiye

Kenan Yıldız’dan sonra Can Uzun da Türk Milli Takımı için oynamaya karar verdi. Almanların baskısına boyun eğmeyen 18 yaşındaki yıldız oyuncu gelen teklifi reddetti.

Vinceno Montella ile gaza basan Türkiye, yurt dışında oynayan gurbetçi gençlerin de gözdesi oldu…

Deniz Undav’ın rövanşı alındı 

TFF yetkilileri “Kürdüm” diyerek Türk Milli Takımı’nı reddeden Deniz Undav’dan yediği çalıma karşılık Almanya’ya Can Uzun’la tarihi bir ders verdi.

Bundesliga 2’nin yıldızı

Bundesliga II’de harikalar yaratan 18 yaşındaki geleceğin yıldızı Can Uzun‘u, Türk Milli Takımı’nda oynaması konusunda ikna etti. Hatta Uzun için ilk resmi hamle de yapıldı.

Kulübü Nürnberg’e, “ön milli takım daveti” olarak bilinen “sakatlık raporu” talebi iletildi.

Kararını verdi 

Alman Milli Takımı’ndan da Nürnberg’e bir talep gittiği ancak zaten Türkiye U-21 Milli Takımı’nda forma giyen Can Uzun’un kararını uzun süre önce verdiği bildirildi.

Tüm teklifleri reddetti 

Alman Milli Takım sportif direktörü Rudi Völler ve Julian Nagelsman’ın bizzat aradığı, Nagelsman’ın yardımcısı Sandro Wagner’in bizzat ayağına gittiği Can Uzun’un, “ben Türkiye için oynamak istiyorum” diyerek hepsini reddettiği ortaya çıktı.

Can Uzun’u en fazla etkileyenin ise Kenan Yıldız’ın Almanya maçındaki performansı ve kendisine Türkiye’den gösterilen ilginin olduğu belirtildi.