#

Kültür Sanat

‘Top Gun 3’ Geliştirme Aşamasında

Paramount, sevilen serinin üçüncü filmi için ekibi geri döndürmek istiyor.

Top Gun: Maverick‘in ortak yazarı Ehren Kruger ve yönetmeni Joe Kosinski‘nin yanında, Tom Cruise‘un yeni nesil rol arkadaşları Miles Teller ve Glen Powell‘ı da bir araya getirmek istiyor.

Bu gelişme, Warner Bros. Discovery‘nin Cruise’un, filmlerde rol olmak ve yapımcılığı üstlenmek üzere imzaladığı anlaşmanın duyurulmasından birkaç gün sonra gerçekleşti. Yine kaynakların söylediğine göre Top Gun 3, yeni duyurulmuş olsa da sonbahardan bu yana sessizce geliştirilmeye devam ediyor.

Tony Scott‘ın 1986 tarihli Top Gun filminden yıllar sonra gelen Top Gun: Maverick, 2022 yılında gişede fırtınalar estirdi. Dünya çapında 1,5 milyar dolar hasılat elde eden film, “En İyi Film” kategorisi de dahil olmak üzere, Oscarlar’da birçok adaylık elde etti.

Top Gun 3‘ü yakın gelecekte izlemek biraz zor olabilir, çünkü Cruise şu aralar 2025’te vizyona girecek olan Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 2 üzerinde çalışıyor. Ancak yine de Cruise’un yoğun çalışma takvimi arasında yer edinmiş olması da oldukça güzel bir gelişme.