#

Bursa

Tedbir alınmazsa süt üreten kalmayacak

Artan maliyetler karşısında ne yapacağını şaşıran Süt üreticileri devletten yardım bekliyor. Bursa’nın Yenişehir ilçesinde ve bölge ilçelerde dayanamayan işletmeler hayvancılıktan çıkıyor.

Süt üreticilerinin zor durumda olduğunu belirten Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Süt üreticileri hayvanlarını ya satıyor ya da kestiriyor. Yenişehir’de ve genelde her ay yeni işletmeler kapanıyor. Eğer tedbir alınmazsa ortada köylü üretici kalmayacak dedi.

Yenişehir İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, “ Her geçen gün süt üreticilerimiz işin içinden çıkamaz hale geldi. Yağmur çamur demeden üreten süt üreticileri emeklerinin karşılığını alamıyor. Elektrik mazot kaba yem işçilik maliyetlerinin önüne geçilemiyor. Şuanda 1 Ekimden itibaren toplanan sütün alım fiyatı 13 lira 50 kuruş oldu. Süte zam yapılıyor anında yem başta olmak üzere her şeye anında zam geliyor. Yem ve işçi maliyetleri karşısında ne yapacağımızı şaşırdık. Marketlerde satılan paket süt fiyatları ortada para kazanamayan üreticiler hayvanlarını ya satıyor ya da kestiriyor. Eğer tedbir alınmazsa ortada üreten üretici kalmayacak” diye konuştu.