Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Bursa ziyareti kapsamında ilk durağı olan Bursa Valiliği’nde törenle karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan Kurtulmuş, Bursa Valisi ile bir araya gelerek kentin genel durumu ve yürütülen projelere dair bilgi aldı. Ziyaretin ardından basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, Bursa’nın Türkiye’nin sanayi, kültür ve tarih başkentlerinden biri olduğunun altını çizdi.

Uludağ Üniversitesi’nde “Küresel Adalet” Mesajı
Valilik temaslarının ardından Bursa Uludağ Üniversitesi’ne geçecek olan Numan Kurtulmuş, burada düzenlenecek “Küresel Adalet Arayışı” başlıklı programa katılacak. Akademisyenler ve öğrencilerle buluşacak olan TBMM Başkanı’nın, dünya siyasetindeki dengeler ve Türkiye’nin uluslararası adalet sistemindeki rolü üzerine kapsamlı bir hitap gerçekleştirmesi bekleniyor. Özellikle üniversite gençliğiyle yapılacak bu buluşma, programın en kritik aşamalarından biri olarak görülüyor.
STK Temsilcileriyle Merinos’ta Buluşma
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş‘un Bursa mesaisi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKMM) devam edecek. Burada kentin sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, iş dünyası liderleri ve yerel kanaat önderleriyle bir araya gelecek olan Kurtulmuş, Bursa’nın toplumsal dinamiklerini yerinde dinleyecek. Toplantıda, şehrin kalkınma hedefleri ve sivil toplumun yerel yönetimlerdeki etkinliği gibi başlıkların ele alınması planlanıyor.
Bursa Siyasetinde Hareketli Gün
Kurtulmuş’un ziyareti, Bursa protokolü ve siyasi çevrelerinde de büyük ilgiyle takip ediliyor. Gün boyu sürecek temaslar boyunca meclis çalışmalarından yerel projelere kadar geniş bir yelpazede fikir alışverişinde bulunulacağı belirtildi. Bursa programının, akşam saatlerinde gerçekleştirilecek son toplantıların ardından tamamlanması öngörülüyor.








