#

Bursa

Tatar Türkleri’nden Milletvekili Kılıç’a teşekkür

Geçtiğimiz aylarda Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Litvanya’da gerçekleştirilen çalışmalara katkısı nedeniyle Litvanya’da yaşayan Tatar Türkleri, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’a özel teşekkür mektubu gönderdi. Litvanya’da yaşayan Tatar Türkleri’nin teşekkür mektubunu, Litvanya’nın Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan Vekil Kılıç’a iletti.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ı BALKANTÜRKSİAD Dernek Merkezi’nde ağırlayan Litvanya’nın Bursa Fahri Konsolosu ve BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Berat Tunakan ile Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, çalışmaları hakkında Vekil Kılıç’a bilgiler aktardılar.

Litvanya’nın Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan, Litvanya’da yıllardır Tatar Gençlik Kampları düzenlendiği belirtirken, “Bu çalışmalarda Litvanya’daki Tatar Kültür Merkezi çok önemli rol üstlenmiş durumda. Litvanya’da yaşayan 3 bin 500 ailenin gençlerine Türk kültürünü yaşatıyorlar. Sizin desteklerinizle bu faaliyetler daha da anlam kazanıyor” dedi.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir de dernek olarak Balkanlar ile Rumeli yanı sıra Türk ve Müslüman kökenlilerin yaşadığı coğrafyalar ile yakın temas halinde olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da, “Litvanya’daki Tatar Türklerinin kültürlerini unutmamaları adına hem Litvanya hem de Türkiye Devletleri birlikte çok değerli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bizler de bu çalışmalara katkıda bulunuyor ve bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında Litvanya’nın Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan ile BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, Litvanya’daki Tatar Kültür Merkezi Başkanı Almira Parmaksızoğlu’nun teşekkür mektubunu AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’a takdim ettiler.
Litvanya’daki Tatar Kültür Merkezi Başkanı Almira Parmaksızoğlu’nun mektubunda, “Değerli Vekilimiz, Litvanya’da yaşayan özü Türk Tatar azınlığa verdiğiniz destekler için teşekkür eder, saygılar sunarız” deniyor.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın