#

Gündem

“Tarlam yandı balya yapamadım”

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Geben yaylasında arpa ektiği tarlasında hasat sonrası çıkan yangında balya yapılan sapların yanmasıyla maddi kaybı olan çiftçi duruma tepki gösterdi. Çiftçi Muhittin Poyraz, “Motora para verdim, hepsine para verdim ama balyadan çıkarsa balya en azından kafa kafaya getiririm hesap ediyorduk şu an her türlü zarar. 5 liraya gitti ona mı yanayım? Tarla komple yandı balyalarım gitti en az 200 balyam çıkardı o gitti. Tarlanın taşlar maşlar kepçe girdi her taraf darmadağın oldu şu an zor durumdayım ona mı yanayım” dedi.

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Geben yaylasında çiftçilik yapan Muhittin Poyraz tarlasına ektiği arpanın hasadını yapıp kilosunu 5 liradan sattı. Tarlada kalan sapları ise balya yapıp satacaktı ancak tarlada bir hafta önce yangın çıktı ve hepsi yandı. Poyraz, “En az 200 balyaya yakın çıkardı en azından masrafımı kurtarırdı, şu an zarardayım. Tekrar buraya kepçe girecek kepçeyle sağı solu yaptıracağım. Bunların hepsi parayla şu an imkânım da yok zor durumdayım” diye konuştu.

“MASRAFLARIMI KARŞILAMADI ZATEN”

Çiftçi Muhittin Poyraz şunları söyledi:

“Bir hafta önce burada arpa vardı arpa biçildi kilosunu 5 liradan sattım. En az burada 200 balyam çıkardı burası yandı. Ben o arada ihtiyar babamı göze doktora götürdüm dönüşte haberim oldu geldiğimde her taraf darmadağın olmuş. Kepçe girmiş sağı solu dağıtmış. Dikeçlerim teller yerde ağaçlar yanmış, burada bayağı bir kaybım var. Bu şekilde biçtirdim sattım o şekilde kilosunu 5 liradan verdim. Masraflarımı karşılamadı zaten. Ben şeye güvendim balyayı satarsam dedim balyadan en azından ektiğim masrafı ziyanı çıkartırım dedim o da o şekilde yandı. Tarlada şu an tellerim yerde dikeçlerim yerde yandı her taraf. Kepçe girip her tarafı darmadağın etmiş. Şu an zarardayım. Balya 80-100 lira. En az 200 balyaya yakın çıkardı en azından masrafımı kurtarırdı, şu an zarardayım. Tekrar buraya kepçe girecek kepçeyle sağı solu yaptıracağım. Bunların hepsi parayla şu an imkânım da yok zor durumdayım.

“TARLA KOMPLE YANDI”

Yanımda yaşlı 97 yaşında babam var bakıma muhtaç ona bakıyorum. Zararım çok burada şu an zararım çok. Motora para verdim, hepsine para verdim ama balyadan çıkarsa balya en azından kafa kafaya getiririm hesap ediyorduk şu an her türlü zarar. 5 liraya gitti ona mı yanayım tarla komple yandı balyalarım gitti en az 200 balyam çıkardı o gitti. Tarlanın taşlar maşlar kepçe girdi her taraf darmadağın oldu şu an zor durumdayım ona mı yanayım? Ne yapacağımı bende bilmiyorum.”

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın