#

Bursa

“Tarımsal verimliliği 3 kat artırdık”

Kırsal mahallelerin Türkiye’yi besleyen can damarlarından bir tanesi olduğuna vurgu yapan  AK Parti’li Vekil Kılıç, tarım sektörünün gelişimine ve tarımsal hasılata dikkat çekti.

AK Parti 27. Dönem Bursa Milletvekili ve 28. Dönem Bursa Milletvekili adayı Ahmet Kılıç, kırsal mahalleleri ziyaret ederek halkla buluşmaya devam ediyor.

14 Mayıs’ta sandık başına gidecek Bursalı seçmenlere ulaşmayı ve Türkiye’nin kaderini  belirleyecek seçimin önemini anlatmayı sürdüren Vekil Ahmet Kılıç, Mustafakemalpaşa’nın  Alpagut, Yalıntaş mahallerinin sakinleriyle bir araya geldi. Daha sonra esnafı da dolaşan ve hayırlı işler dileyen Vekil Kılıç, ilçede toprak ürünleri imalatı gerçekleştiren VİAPOT’u da ziyaret ederek üretimleri hakkında bilgi aldı.

Son 20 yılda Türkiye tarihinde görülmeyecek işlere Ak kadrolar olarak imza attıklarını  ifade eden AK Parti 28. Dönem Bursa Milletvekili Adayı Ahmet Kılıç,   tarımsal hasılaya ilişkin, “AK Parti hükümetleri olarak uyguladığımız politikalarla tarım sektörünü güçlendirmeye yönelik adımlarımız devam ediyor. Türkiye’nin 2002 yılında 5 milyar dolarlık tarımsal hasılası vardı. 2022 yılı itibariyle 25 milyar dolarlara çıkardık. Tarıma en fazla para ayıran ülke Türkiye’dir. Bizden esinlenerek belediyelerimiz de vatandaşımızın yanında. 2022 yılı itibariyle Bursa’nın tarımsal hasılatı 6 milyon ton söz konusu. Tarımsal alanlarda daralmalar olmasına rağmen verimliliği üç kat artırdık. Bu başarı çiftçimizin, üreticimizin başarısıdır.  Bursa’mızın 17 ilçesinde tarımın kalkınmasıyla ilgili çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bizler her zaman hizmet siyasetini önceleyen bir hareketiz. 20 yılımızı hep bir eseri ve hep vatandaşlarımıza hizmetle geçirdik.  Onlar konuşur AK Parti yapar” dedi.

 

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın