#

Bayburt

Tarihi surlar uçurtmalarla renklendi

Bayburt’ta Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında kültür varlıklarını tanıtmak amacıyla ilkokul öğrencilerine yönelik tarihi Bayburt Kalesi’nde arkeolojik kazı etkinliği, kalemizi tanıyalım gezisi ve uçurtma şenliği düzenlendi. Uçurtma şenliğine ev sahipliği yapan kalenin surları ise öğrencilerin rengarenk uçurtmalarıyla renklendi.

Tarihi surlar uçurtmalarla renklendi

Türkiye’nin en büyük üçüncü kalesi unvanına sahip tarihi Bayburt Kalesi’nde uçurtmalarını uçuran 60 öğrenci hem eğlendiler, hem de keyifli bir gün geçirdiler.

İl Kültür Turizm ve Müze Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, tarihi kalede öğrenciler uçurtma uçurdular. İlk önce arkeolojik kazı çalışması yapan öğrenciler, farklı bir deneyime imza atarken, kaleyi gezerek tanıyan öğrenciler kültür mirası olan kaleyi yakından inceleyebilme imkanı buldular. Daha sonra uçurtmalarını öğretmenleri ve Müze Müdürlüğü görevlileri gözetiminde uçuran öğrencilerin uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne olurken, öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.

Tarihi surlar uçurtmalarla renklendi

Tarihi kalede ilk defa uçurtma uçurma deneyimi yaşayacağını ve çok heyecanlı olduğunu belirten Nil Ecrin Eraslan isimli öğrenci, “Tarihi kalede ilk defa uçurtma uçuracağım. Hem çok heyecanlıyım, hem de çok mutluyum” dedi.
Güzel bir etkinlikle unutulmaz bir gün yaşadığını söyleyen Nisa Selin Pekmezci isimli öğrenci, “Bayburt’un Çinimaçin Kalesi’nde uçurtma uçurtmak hem çok güzeldi, hem de çok zevkliydi. Hem eğlendik, hem de yeni bilgiler öğrendik. Bize uçurtma uçurmanın inceliklerini öğretenlere çok teşekkür ederim” diyerek konuştu.

Tarihi surlar uçurtmalarla renklendi

Arkadaşlarıyla birlikte keyifli bir gün geçirdiğini ifade eden Yusuf Berkay Bedir isimli bir diğer öğrenci ise, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Tarihi kalemizde uçurtma uçurduk, arkadaşlarımızla birlikte oyunlar oynadık. Eğlendik, çok mutlu olduk. Bize bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ederim” sözlerini kullandı.

Kültür varlıklarını tanıtmak amacıyla 60 öğrenciyi uçurtma şenliğinde bir araya getirdiklerini kaydeden Müze Müdürlüğünde görevli Sanat Tarihçisi Demet Eryılmaz, “18 Mayıs Müzeler Günü kapsamında çocuklarımıza kültür varlıklarını sevdirmek, tanıtmak için Bayburt Kalesi’nde kazı çalışması ve uçurtma şenliği düzenledik. Bugün burada 60 çocuğumuza kazı deneyimi yaşattık. Uçurtma şenliğiyle de kalede onlara unutulmaz bir gün yaşatmaya çalıştık” şeklinde konuştu.