#

Gündem

“Talep edilen ücret, yapılan sözleşmelere uygun mu?”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a, “Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ (MIP) tarafından ‘yanaşma penceresi’ uygulaması adı altında talep edilen konteyner başına 30 Amerikan doları ücret, yapılan sözleşmelere uygun mudur? Ticaret Bakanlığı, ‘yanaşma penceresi’ uygulamasına istinaden alınan bu ücret sebebiyle artan dış ticaret maliyetlerine karşı önlem alacak mıdır” diye sordu.

Mehmet Emin Ekmen, Mersin Uluslararası Limanı’nda ‘yanaşma penceresi’ adı altında gemilerden ücretleri Meclis gündemine taşıdı. Ekmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

“Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ (MIP) tarafından ‘yanaşma penceresi’ uygulaması adı altında talep edilen konteyner başına 30 Amerikan doları ücret, yapılan sözleşmelere uygun mudur? Mersin Uluslararası Limanı’nı denetlemekle mesul olan TCDD, bu ücrete dair herhangi bir denetlemede bulunmuş mudur? Ticaret Bakanlığı, ‘yanaşma penceresi’ uygulamasına istinaden alınan bu ücret sebebiyle artan dış ticaret maliyetlerine karşı önlem alacak mıdır?”