#

Bursa

Taksitli harcamalara kısıtlama

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kredi kartıyla taksitli harcamalara yönelik karar aldı. Havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarına kısıtlama getirdi.

Haber: İlknur Avcı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun açıklamasına göre havayolları, seyahat acenteleri ve konaklamaya ile ilgili yurt dışı harcamalara kısıtlama getirildi. Bu süreci finansal istikrarın güçlendirilmesine yönelik yeni adımlar atılması adına yapıldığı aktarıldı.
Buna göre; havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcalamalarına kısıtla geldi. Özellikle bu yıl vatandaşlar daha çok vizesiz ülkelerde tatil yapmayı tercih ediyor.
Öte yandan Türkiye’de kredi kullanan toplam kişi sayısı ise yaklaşık 101,4 milyon civarında ve birçok kişi kart kullanımını taksitlendirme işlemiyle gerçekleştiriyor.

TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu, tatil sezonu devam ederken alınan kararı değerlendirdi.

Saraçoğlu, turizm sektörü olarak olumsuz etkilenecek, satışların düşeceğini belirtti. Daha önce 3 taksitle seyahat acentesından uygulama yaparak tatile çıkabiliyordu dedi. Saraçoğlu, şöyle devam etti.

Bu kararla beraber yurt dışı pazarında azalma olacak. İç piyasada ise son 2 ayda düşüş görülüyor, beklenen hedefin aşağısın zannedersem bununla alakalı bir karar olabilir. Devlet bir karar çıkardığı zaman kamunun yararına bir karar çıkartır. Daha dün uygulamaya konuldupu için satışlara daralma getireceğini düşünüyoruz” dedi.