#

Bursa

‘Sürdürülebilir Çevre ve Enerji’

31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimine kısa bir süre kaldı. Yurt genelinde seçim hazırlıkları devam ederken, belediye başkan adayları hedeflerini aktarıyor. Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın ‘Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Politikaları ‘ konulu basın açıklaması gerçekleştirdi. Yalçın, sanayi kültürümüz yan etki oluşturmaya başladı. Yaşadığımız şehrin alt yapısı yetmemeye başladı dedi.

31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken Bursa’da siyasi partilerin hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Bursa’da hem büyükşehir belediye başkanı hem de 17 ilçenin belediye başkanları belirlenecek. Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın ‘Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Politikaları ‘ konulu basın açıklaması düzenledi.

Yalçın, şöyle konuştu.

‘’Bursa bir sanayi merkezi. İstanbul’dan sonra, Bursa ihracatta ikinci sıraya oynayan bir şehir. Sanayi kimliğimiz başka özelliklerin önüne geçti. Sanayi kültürümüz bir yan etki oluşturmaya başlıyor.Küresel ısınma kavramı gündeme gelmesiyle yaşantımızda problemler olmaya başladı. Derelerimizde sular eskisi gibi akmıyor. Kaynak sularımız azalıyor. Deniz seviyeleri yükseliyor. Sahil ilçelerimizde Mudanya ve Gemlik’te ileride sorunlar başlayacak. Şehirlerin hazırlanması gerekiyor. Susuzlukla nasıl mücadele edeceğiz, ormanlarımız ne durumda?

Çevresel, sosyal ve ekonomik sebepleri var. Doğayı dikkatli kullanmamız gerekiyor. Doğayı tahrip etmeden. Bu kaynakları geri dönüşümlü kullanmak önemli. Bursa’da hava kirliliği çok büyük bir problem. Nilüfer, Kestel ve İnegöl’de oranlar ciddi. Su kirliliği problemimiz var’ dedi.