#

Kültür Sanat

‘Sporbüs’ çocuklar için yollarda

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesinin, cumhuriyetin 100. yılında ‘yüzde 100 cumhuriyet yüzde 100 spor’ sloganıyla başlattığı ‘Sporbüs’ projesi kapsamında, özellikle kırsal mahallelerdeki çocuklar spor etkinlikleriyle buluşmaya devam ediyor.

'Sporbüs' çocuklar için yollarda

Sporbüs’ün bir durağı da Silifke ilçesi Kabasakallı Mahallesi oldu. Kabasakallı İlkokulu’nun bahçesine kurulan parkurda yarışan çocuklar hem spor yaptı hem de eğlenceli bir gün geçirdi. Etkinlikte özel gereksinimli bireyler de hem arkadaşları hem de belediyenin antrenörleri eşliğinde parkuru tamamladı. Büyükşehir Belediyesinin cumhuriyetin 100. yılında ‘yüzde 100 cumhuriyet yüzde 100 spor’ sloganıyla başlattığı ‘Sporbüs’ projesiyle, çocuklara spor branşları tanıtılırken, parkur yarışları da düzenleniyor. Çocuklar gün boyu hareket etmenin yanı sıra hem bireysel hem de takım sporlarını deneyimliyor.

'Sporbüs' çocuklar için yollarda

“Bu proje, spora yetenekli öğrencileri keşfetmemize de yardımcı oluyor”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Halil İbrahim Balsatan, mahalle mahalle gezerek okullara gitmeye devam ettiklerini ifade ederek, “Öğrencilerimize parkurlar kurarak eğitsel oyunlarla eğlenmelerini sağlıyoruz. Buradaki çocukların imkanları çok kısıtlı. Büyükşehir Belediyesi olarak onlara ulaşınca, ne kadar mutlu olduklarını görüyoruz. Farklı branşlarda kurduğumuz parkurda dikkatimizi çeken, yetenekli öğrenciler de oluyor. Şehir merkezinde olmadıkları için böyle bir şansları oluyor. Bu proje aslında spora yetenekli öğrencileri keşfetmemize de yardımcı oluyor” dedi.

Öğrenciler eğlenerek spor yapmanın keyfini çıkardı

7. sınıf öğrencisi Gencer Erdem ise “Yarışmalar oldu, çok eğlendik. Eğlenceli etkinlikler yapıldı. Parkurda çok hızlı olmak gerekiyor” dedi. 12 yaşındaki Çınar Özer de mutlu bir gün geçirdiğini belirterek, “Spor yaptırdılar. Koştuk, basket attık. Arkadaşlarımla parkur gördük, güzel oldu bizim için” diye konuştu.

Parkurda yarışan serebral palsi hastası Deniz Koç, “Bugün çok eğlendim. Vahap Amca, seni çok seviyorum” diyerek duygularını dile getirdi.