#

Gündem

Son maske yasaklarının kalkacağı tarihi açıkladı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Nurettin Yiyit, sağlık kuruluşları ve toplu taşımalardaki devam eden maske takma zorunluluğu uygulamasının tamamen kalkacağı tarihe ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarında devam eden maske yasağının kalkacağı tarihi açıkladı.

Virüsün geldiği noktada son varyant olan Omicron’un hızlı yayıldığını ama eski varyantlar gibi ciddi hastalık yapmadığı gerçeği ortaya çıktığı andan itibaren her şeyin yeniden güncellendiğini kaydeden Yiyit, “Rakamlarımız olabildiğince hızla aşağıya doğru iniyor ve bu bizim için iyi bir kazanım oldu. Vakalarımızın hastaneye yansımalarının çok hızlı inmesi bizi cesarete etti” dedi.

GEREKMEDİKÇE TOPLANTI YAPILMAYACAK

Omicron’un sağlık sistemi için bir yük olmadığı ve rakamların aşağıya iniş trendinin ineceğini gördüklerini söyleyen Yiyit, son Bilim Kurulu toplantısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldığını ve bir daha gerekmedikçe toplantı yapılmama kararına varıldığını hatırlattı.

10 GÜN İÇİNDE KALAN KISITLAMALAR KALKACAK

Sadece toplu taşıma ve özellikle sağlık tesislerinde maske kullanımının bir süre devam etmesi ve bunun da günlük rakamın binin altına düştüğü anda kaldırılması söz konusu olduğunu belirten Bilim Kurulu üyesi Nurettin Yiyit, “Yakın bir zamanda muhtemelen bir hafta, 10 gün için en son kalan kısıtlamaların kalkacağını düşünüyorum” dedi.