#

Bursa

Siyah İnci’yi artık dünya tanıyor

Bursa’nın Siyah İncisi olarak adlandırılan Gemlik Zeytini Avrupa Birliği’nden coğrafi işaretli tescilli ürünü oldu. Böylelikle tescil ürün sayısı 12’ye yükseldi. Bursa’dan AB’ye uzanan yolculuk.

Gemlik Zeytini ününe ün katıyor. Türkiye’nin ürün çeşitliliği oldukça fazla ve birçok şehir coğrafi işaret tescili almak için başvuruda bulunuyor. Gemlik Zeytini ise uzun bir yolculuktan geçerek başarıya imza atıyor.

Üreticiler, Avrupa Birliği tarafından Gemlik Zeytinin tanınmasından dolayı oldukça mutlu.

Gemlik’te zeytin üreten Zülfü Hıdır, Avrupa’da kanıtlandı, bir marka haline geldik. Bu durumdan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Hıdır, şöyle devam etti.

“Üretici olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazıırız. Gemlik,Türkiye’nin zeytinde göz bebeği. Gemliğin havası ve iklim şartlarından kaynaklı güzel zeytin üretiliyor. Verimimiz çok iyi, rekolteyi arttırmamız gerekiyor.    Gemlik zeytini bir numara. Bizim zeytinimiz sofralık olarak çıkıyor. Bu yüzden    etlidir biraz uzun sürer    yapımı ama dayanma süresi fazladır” dedi.

Farklı şekillerde işlenen salamura siyah zeytin, kıvırcık, sele ve yağlı teneke sele zeytini olmak üzere birden fazla gemlik zeytinini vatandaşlar bulma fırsatı yakalıyor.

Öte yandan gemlik zeytini, kalite özelliklerine göre ekstra, birinci ve ikinci olmak üzere üç sınıf olarak kategorize ediliyor.