#

Bursa

Sıcak havalarda nasıl beslenilmeli?

Bunaltıcı sıcak hava beslenme şeklimizi de değiştiriyor. Ancak sıvı kaybının daha fazla yaşanmaması için uzmanlar bol bol su tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Türkiye genelinde sıcaklıkların normalin üzerinde artması vatandaşların olumsuz yönde etkiliyor. Son zamanlarda en sıcak günleri yaşarken sağlık prolemlerini yaşamamak için su tüketimi ve doğru beslenmek önemli.

Yaz mevsimi denilince akla soğuk içecekler geliyor. Ancak vücuda zararları ise oldukça fazla. Serinlemek için tercih edilen içecekler sağlık sorunlarını açığa çıkarabilir. Özellikle vatandaşların mevsiminde olan meyve ve sebzeleri tercih etmeleri daha dirençli ve sağlıklı birey olmalarını sağlıyor. Uzmanlar sıcak yaz günlerinde kabak, patlıcan, bamya gibi ürünleri zeytinyağlı olarak tüketilmesini gerektiğini söylüyor.

Diyetisyen Serenay Bölükbaş, vatandaşlara öneride bulundu.

Bölükbaş, şöyle konuştu: “Yaz aylarında damaların genişlemesiyle birlikte vücut daha fazla ödem tutuyor. Bu yüzden daha fazla su tüketilmesini ve mineral kaybı olduığu için 1-2 kişi sade maden suyu öneriyoruz. Sebze ve meyve kalori olarak hesaplamıyoruz. 2-3 porsiyon şeklinde tüketilmesi gerekiyor. Yaz meyveleri genelde çok şekerli oluyor. Diyabet hastaları mutlaka meyvelerin yanında ayran ya da peynir tüketsinler. Genelde tek meyve tüketsinler. İçecekler de meyveli soda kesinlikle önermiyorum. Ödemden şikayetçi olanlar ise soğuk yeşil çay tüketebilirler” dedi.