#

Düzce

Şehrin kuzey ve güneyi arasına alternatif güzergah

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün, yeni dönem için hazırladığı “Türkiye Yüzyılı’nda Düzce İçin 100 Proje” içinde yer alan Metek Mahallesi D-100 Karayolu üst geçit köprüsünün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da desteği ile kısa sürede bitirilmesi hedefleniyor.

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü’nün şehrin dört bir yanında eş zamanlı olarak yürüttüğü kalkınma ve yenileme çalışmaları gelecek dönemde de aynı şekilde devam etmekle kalmayacak, Düzce İçin 100 Proje kitabında yer alan mega projelerin yapımı için de düğmeye basılacak. Geçtiğimiz aylarda Düzce’ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Başkan Dr. Faruk Özlü ile beraberindeki heyetin yerinde inceleme yaptıkları Kuzey-Güney mahalleleri arasındaki araç bağlantısını direkt sağlayacak üst geçidin yapımı için bütün hazırlıklar tamamlandı.

Özellikle D-100 Karayolunun iki yanında kalan mahallelerin ortak talebi olarak gündeme gelen Üst Geçit Köprü Projesi sayesinde şehir içi ulaşım güzergahlarında çeşitlilik artırılacak, belli saatlerde trafik yoğunluğu yaşanan Çoban ve Kervan kavşaklarında önemli rahatlama yaşanacak.

Projenin tüm hazırlıklarının tamamlandığını ve bakanlık destekli yatırım programları arasında yer aldığını ifade eden Başkan Faruk Özlü; “Şehrimizin yarınlarını düşünüp projeler ürettik. Bundan sonra da böyle yapacak, hazırladığımız 100 projeyi hayata geçirmek için var gücümüzle çalışacağız. Sorunların gündem olmadığı, tüm hemşehrilerimizin memnun yaşadığı bir Düzce’yi birlikte inşa edeceğiz” dedi.