#

Bursa

Seçimin Psikolojik Yansımaları

Türkiye 14 ve 28 Mayıs’ta kritik bir süreç geçirdi. Milyonlarca vatandaşın gündeminde seçim süreci vardı. Bu durum birçok insanda kaygı ve panik atak problemlerini de beraberinde getirdi. Uzmanlar ise öneride bulundu.

Türkiye seçim sürecini geride bıraktı. Ancak bu durum vatandaşlarda panik atağa ve kaygıya yol açtı. Bunun önüne geçebilmek için Uzman Psikolog Burcu Kara, insanların psikolojik, ekonomik, fizyolojik sosyal yönden değişikliği uğradığını söyledi. Kara, şöyle devam etti.

“Seçimin sonucundan memnun olan kesimin motivasyonları ve beklentileri arttı. Ama diğer tarafta ise kaygı ve stresin arttığını görüyoruz. En çok boşluk hissi ve yalnızlık hissine kapılan kişilerle karşı karşıya kalıyoruz. Umutsuzluktan da çıkmanın yolu kabullenmek” dedi.

Her seçim sürecinde olduğu gibi bir taraf kazandı bir taraf kaybetti. Belirsizliğin arttığı ortamlarda vatandaşlarda kaygı bozukluğu görülüyor. Dolayısıyla birçok duyguyu aynı anda yaşayarak tecrübe edinme şansı artıyor.

Toplumlarda bireysel psikolojik sağlığı oldukça önem taşıyor. Bu yüzden de sosyal medya detoksu, nefes egzersizleri, düzenli uyku tavsiyeler arasında yer alıyor.