#

Gündem

Savunma Bakanı Akar’dan sert tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yayladağı’nda depremzedelerle iftarda bir araya geldi. Çadır kentte konuşan Bakan Akar Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıya ilişkin, sert açıklamalarda bulundu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yayladağı’nda depremzedelerle iftarda bir araya geldi. Çadır kentte konuşan Bakan Akar Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan çirkin saldırıya ilişkin, sert açıklamalarda bulundu. Son dönemlerde Avrupa’da artış gösteren bu “düşmanca, barbarca zihniyet ve eylemlerin”, demokratik değerlerle hoşgörü ve barış içerisinde bir arada yaşama kültürünü tahrip ettiğini belirten Akar, şunları kaydetti:

Danimarka’da Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırıya ilişkin, “Bu küstah ve aşağılık saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan çıkmış, kin ve nefretle kudurmuş mahlukları şiddetle lanetliyor; bu eylemlere duyarsız ve sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yuman, cezasız bırakarak bunları adeta suça teşvik edenleri de suç ortakları olarak ilan ediyor ve kınıyoruz” dedi.