#

Bursa

“Şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır”

AK Parti Bursa İl Başkanlığı Kurban Bayramı bayramlaşma programı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Bayramlaşma programında konuşan İl Başkanı Davut Gürkan; “Allah’ın izni, milletimizin teveccühü, sizlerin azim ve çabalarınızla Türkiye yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır” dedi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği programa AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, İl Başkanı Davut Gürkan, önceki dönem Sanayi ve Ticaret Bakanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank, AK Parti MKYK Üyesi Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Milletvekilleri, il yürütme ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti ilçe başkan ve yöneticiler, ilçe belediye başkanları, Cumhur İttifakı partilerinin ve siyasi partilerin başkan ve başkan vekilleri ile STK temsilcileri katıldı.

AK Parti teşkilatlarının 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından bir araya gelerek kutladıkları ilk bayram olan programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, kazanılan seçim zaferi için Bursalılara ve parti teşkilatlarına ayrı ayrı teşekkür etti. Bayramların, insanları bir araya getiren, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren en değerli duraklar; sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılar olduğunu ifade eden Başkan Gürkan; “Bu mübarek günde bizleri bir araya getiren, bayram sevincini hep birlikte yaşatan rabbimize hamdolsun. Öncelikle 14 ve 28 Mayısta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, AK Partimizi ve Cumhur İttifakımızı açık ara farkla birinci yapan hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Gece gündüz demeden çalışarak birlikte yol yürüdüğümüz siz değerli dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“OMUZ OMUZA DAHA YÜRÜYECEK ÇOK YOLUMUZ VAR”

Konuşmasında, ağırlıklı olarak kazanılan seçim zaferine vurgu yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan; “Aziz milletimiz, Payitaht Bursa’mız bir kez daha hamaset yerine icraat, laf yerine eser, istismar yerine hizmet siyasetini tercih ederek, bu kutlu yolda bizlere olan güvenini bir kez daha tazeledi. Bu zamana kadar olduğu gibi, bundan sonra da gayret bizden, tevfik Allah’tandır inancıyla çalışmaya devam edeceğiz inşallah. Omuz omuza daha yürüyecek çok yolumuz var. Kıymetli arkadaşlar, ne demişti Cumhurbaşkanımız Sayin Recep Tayyip Erdoğan; “Öyle bir kazanacağız ki, hiç kimse kaybetmeyecek! Evet, tam da dediği gibi oldu. Kazanan sadece biz olmadık. Kazanan Türkiye oldu. Kazanan, dünyanın dört bir yanında, liderimiz için dua eden mazlumlar oldu. Kazanan evlatlarımızın geleceği, kazanan demokrasi oldu. Allah’ın izni, milletimizin teveccühü, sizlerin azim ve çabalarınızla Türkiye yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bu aziz milletin, bir asır önce Cumhuriyetin kuruluşuyla milli mücadeleyi nasıl tamamladıysa, aynı şekilde Cumhuriyetin ikinci asrında da tercihini Türkiye Yüzyılı’ndan yana kullanarak, bu kutlu mücadeleye ‘Doğru Adamla’ devam dediğine dikkat çeken Başkan Davut Gürkan; “Ben yürekten inanıyorum ki; siyasi görüşü, kökeni, inancı ne olursa olsun, 85 milyon vatandaşımızın tamamı Türkiye yüzyılının inşasına omuz verecektir. Ben inanıyorum ki; Bursa, Türkiye yüzyılının sembol şehri olarak daha nice zaferlere öncülük edecek; eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayiye, turizmden tarıma her alanda hayata geçireceğimiz hizmetlerle bu şahlanışın öncüsü olacaktır. Ve ben inanıyorum ki cumhuriyetimizin 100. yılını; şanına, ruhuna ve anlamına uygun bir şekilde idrak edecek, ömrünü milletine hizmet için adamış Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, nice güzel günlerde buluşacağız inşallah” diye konuştu.

“HERESE SAĞLIKLI HUZURLU VE MUTLU BAYRAMLAR DİLİYORUM”

Konuşması, sık sık alkışlarla kesilen AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, “Buradan teşkilatımızın her bir kademesindeki yol arkadaşıma, bizleri bağrına basan ve çaldığımız her kapıda bizleri güler yüzle karşılayan hemşehrilerime tekrar teşekkür ediyorum. Aramızdaki muhabbet köprüsü böylesine güçlü olduğu müddetçe, Allah’in izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Ve şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki; bana, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya liderine yol arkadaşı olmayı, sizlerle bir aile olmayı nasip eden rabbime hamdolsun. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha sizlerin ve kıymetli ailelerinizin kurban bayramını tebrik ediyor; sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.