#

Ak Parti

Bursa’ya ciddi yatırımlar yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı son yapacağı yatırımlarla Bursa’ya 637 milyon liralık bir destek sağlayacak. Bununla birlikte Sağlık Bakanlığı hizmetlerin aksamaması için Bursa’ya 955 yardımcı personel ve 162 teknik personel ataması yapacak.

LİNE TV Ekranlarında Yerelde Bugün programında Fatih Ak’ önemli açıklamalarda bulunan Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Sağlık Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafında Bursa’ya ciddi yatırımlar yapılacağını açıkladı.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, “ Türkiye’nin genelinde olduğu gibi Bursa’da da sağlıklı ilgili yatırımlarımız son sürat yürüyor. Son dönemde Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu hizmetleri takdire şayan olarak nitelendirebiliriz. Pandemi sonrası sağlık anlamında hizmetler ile alakalı bir yığılma olmuştu. Sağlık Bakanımızın bu konuyla alakalı bir müdahalesi sonucunda hem hekimlerimizin maaşları hem de sosyal haklarıyla olarak yapılan desteklere yardımcı sağlık personel takviyeleri de Bursa için çok özel bir durum olmaya başladı. Sadece Bursa genelinde baktığımızda 351 normal hekimin ve 365 tanede uzman hekimin Bursa’ya tahsisi oldukça sevindirici bir durum oldu. Geçtiğimiz haftada 955 tane yardımcı personel üzerine de 162 tanede teknik personelin gelmesi Bursa’daki sağlık sektörüne ciddi bir katkı oldu” diye konuştu.

Başkan Gürkan, “ Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yatırımlarının dışında Bursa Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin spor anlamında ciddi bir destekleri vardı. Spor Bakanımızın Bursa yaptığı son iki ziyarette yapılacak yeni yatırımlarla ilgili geniş görüşme fırsatımız oldu. Son açıklanan yatırımlar ile Büyükşehir ve diğer belediyelerimize dokunan ciddi bir katkı oldu. Bakanlığımızın Bursa’ya son yapacağı spor yatırımları yaklaşık 637 milyon liralık bir desteği olmuş olacak. Her alanda spora desteği olan Gençlik Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum. Yapılacak yatırımların Bursa’mıza ve ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.