#

Bursa

Bakan Koca: Bursa en kritik günlerini yaşıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir takım ziyaretlerde bulunmak için Bursa’da. Saat 11.00’de Bursa Valiliği’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı Bursa Valisi Yakup Canbolat karşıladı. Gerçekleştirilen görüşmenin ardından Bakan Koca’nın valilikte basın açıklamasında bulunarak Bursalılara seslendi.

Bakan Koca’nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

3 milyona yakın nüfusuyla Bursa, Covid-19’a karşı verdiğimiz savaşın merkezlerinden biridir. Sosyal hareketliliği ve diğer şehirlerle yoğun ilişkileri önemini daha da arttırıyor. Burada kazanacağımız başarı Bursa ile sınırlı  kalmayacak tüm ülkeyi olumlu yönde etkileyecektir.

Ziyaretimize yoğun bir program sığdırmış durumdayız. Valilikteki açıklamamızın ardından Bursa Şehir Hastanesi’in ziyaret edeceğiz. Daha sonra Bursa’dan başlayarak Balıkesir, Bilecik, Yalova ve Çanakkale il sağlık müdürlerimiz, hastane başhekimlerimiz, sahada görevli koordinatörlerimiz ile il bazında ayrı ayrı toplantı yapacağız.

Toplantı sonunda bu şehirlerin sakinlerine açıklamalarımız olacak. Ülkenin bir noktasındaki riskin alsında ülkenin her noktasını ilgilendirdiğini bilen ve son durumu öğrenmek isteyen yurttaşlarımız için ise gerekli bilgileri paylaşacağız.

Akşamki açıklamaya bırakmadan şimdiden dikkat çekmek istiyorum.

“BURSA EN KRİTİK GÜNLERİNİ YAŞIYOR”

Koronavirüs salgını tüm ülkede yeniden tırmanışa geçmiş durumdadır. Bursa şuan salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor.

“BURSA’DA VAKA SAYISI YAKLAŞIK 3 KAT ARTMIŞTIR”

Bursa salgının başından beri en kritik günlerini yaşıyor. Bursa’daki vaka sayısı Eylül ayının ortalarına kıyasla günlük vaka sayısı yaklaşık 3 kat artmıştır.

“BURSA HALKINA MÜCADELEYİ, HAYATI KORUMA MÜCADELESİ OLARAK GÖRMEYİ RİCA EDİYORUM”

Salgın bize şunu öğretti ki, virüsün yayılması sadece daha fazla sayıda insanımızın hasta olması değil, tüm hayatın sekteye uğramasıdır. Bu nedenle salgına karşı verilen mücadele bütün hayatı koruma mücadelesidir. Sayın Vali ile görüşmemde ifade ettiğim gibi Bursa Halkından salgınla mücadeleyi, hayatı koruma mücadelesi olarak görmeyi rica ediyorum.

Bu anıt şehirden 83 milyonun kalbi İstanbul’a da seslenmek istiyorum. İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40’ına ulaşmış durumda. İstanbulluları kurallara, gerekirse fedakarlıkta bulunarak uymaya davet ediyorum.

Hasta sonundan başlayarak İstanbul’da çalışma arkadaşlarımla birlikte olacağım. İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile  görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bu Çarşamba bilim kurulu toplantımızda İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Bu toplantıda denetimler, günlük hayat düzeni, toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştırıcı sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Sağlık çalışanlarımız her gün fedakarlığın yeni bir örneğini gösteriyor. Onların hastaları iyileştirmek için gösterdiği çabayı bizde tedbirlere uyarak gösterelim.