#

Bursa

Rotary’de yeni dönem

Dünya çapında, dostluk ve hizmet için bir araya gelmiş iyi insanlardan oluşan ve 117 yıldır insanlığa ve doğaya yaptığı özverili hizmetlerle varlığını sürdüren Rotary, 1 Temmuz itibariyle ”Kendinden önce hizmet” anlayışı, “Rotary ile hayal edelim” dönem sloganıyla yeni döneme başladı.

‘’Nasıl bir toplumda yaşamak istiyorsanız , onun inşası için çalışmalısınız’’ diyen 2022-23 Dönemi Uluslararası Başkanı Jennifer Jones’un liderliğinde, Serdar Durusüt’ün Bölge Federasyon Başkanlığında bir yıl süreyle topluma fayda yaratacak çok sayıda projeye imza atmayı hedefleyen Rotary’nin 2440. Bölge Federasyon Başkanı ve kulüp başkanları dönem hedeflerini paylaşmak üzere medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt, “Uluslararası Başkanlık görevine seçilen ilk kadın olması nedeni ile Rotary tarihine geçecek olan Rtn. Jennifer Jones’un tanımladığı hedefler çerçevesinde önce kendi içimizde, sonra toplumumuzda ve son olarak da dünyada kalıcı değişiklik sağlamak için insanları harekete geçirmek ilk görevimiz olacaktır.” dedi.

“2022-23 döneminde, 2440. Bölge’de, 72 Rotary, 42 Rotaract ve 26 İnteract kulübü ile topluma hizmet yarışında yer alacağız.” diyen Durusüt ekledi. “Hizmetlerimizi, tüm dünyadaki Rotaryenler gibi yedi öncelikli alanımızda gerçekleştireceğiz. Bu alanlar; Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü, Temiz Su ve Hijyen, Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavi, Anne ve Çocuk Sağlığı, Temel Eğitim ve Okuryazarlık, Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma, Çevreyi Koruma ve Destekleme. Dünya genelinde, 160 ülkede toplam 530 Rotary Bölgesi kendi toplumlarına hizmet verdiği gibi başka ülke toplumlarına da hizmet desteği verirken, Rotary’nin en önde gelen projesi “çocuk felci ile mücadele” ise bunun en güzel örneği. Rotary, 1979 yılında Filipinler’de 6 milyon çocuğun aşılanmasında görev aldı.”

Toplantıya katılan Bursa’daki Rotary kulüplerinin dönem başkanları da, 2022-23 dönemine ilişkin projelerini başlıklar halinde paylaştı. Kuzey Yıldızı Rotary Kulübü Başkanı Zeynep Çelen, Şehit Murat Atsen İlkokulu’yla gerçekleştirecekleri projeleri ve Zafer Yürüyüşü projesini, Bademli Rotary Kulübü Başkanı Nilüfer Akçakoca Demir, yapımı yeni tamamlanan Kanserle Savaş Moral Evi projesini ve Eğerce Su Arıtma Tesisi projesini, Nilüfer Rotary Kulübü Başkanı Harun Bayrak, Gezici Kütüphane ve Nilüfer İş Okulu Atölye yenileme projelerini, Bursa Rotary Kulübü adına Caner Yılmaz Basketbol Spor Eğitimi Turnuvası projelerini, Yeşil Rotary Kulübü Başkanı Andaç Çalışkan “Kromozomları potada eritelim” projesini, Özlüce Rotary Kulübü Başkanı Meral Değirmencioğlu iklim krizine ilişkin projelerini, Osmangazi Rotary Kulübü Başkanı Beyhan Molla 29 Ekim Cumhuriyet Rallisi, 10. Klasik Otomobil Turu projesini, Gökdere Rotary Kulübü adına Figen Erdağ Demircan, Barış Konferansı projesini, Muradiye Rotary Kulübü Başkanı Mecit Boyacı Toplum Birliği projelerini, Tophane Rotary Kulübü Başkanı Hakan Oğuzhan da geleneksel iftar organizasyonu ve Zafere Pedal Bisiklet Turu projeleri hakkında kısa bilgi paylaşımlarında bulundular.

Durusüt, 2022-2023 döneminde Rotary kulüplerinin çalışmaya ara vermeden devam edeceğini dile getirirken, hizmetlerinin kamuoyuyla paylaşılması anlamında medyanın da desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın