#

Dünya

Putin’den Tahıl Anlaşması’yla ilgili açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Tahıl Anlaşması’yla ilgili “Tahıl fiyatları arttıkça rus şirketleri daha fazla kar elde edecek” dedi. Türkiye’ye gaz merkezi projesinin de hala gündemde olduğunu dile getiren Putin, çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşeceklerini söyledi.

Rusya lideri Vladimir Putin, Afrika Zirvesi’nin ardından kameraların karşısına geçti.

Ukrayna ile savaş konusuna değinen Putin, Ukrayna ordusunun saldırı halindeyken ateşkes uygulamanın zor olduğunu söyledi. Putin, Ukrayna ile görüşmeleri reddetmediklerini, Afrika’nın Ukrayna ile ilgili barış girişimlerinin ateşkes için bir temel olabileceğini dile getirdi.

Putin, Ukrayna’nın 4 Hazı̇ran’dan bu yana 415 tank ve bin 300 zırhlı araç kaybettiğini de sözlerine ekledi.

Putı̇n, Karadenı̇z Tahıl Anlaşması’ndan çekilmeleri sayesı̇nde, tahıl fiyatları arttıkça rus şı̇rketlerı̇n daha fazla kar elde edeceğini söyledi.

Putin konuşmasının devamında “Tahılımızın ücretsı̇z teslı̇matı sayesı̇nde elde edeceğı̇mı̇z karı en yoksul ülkelerle paylaşacağız” dedi.

Türkiye’ye gaz merkezı̇ projesinin hala gündemde olduğunu söyleyen Putin, “Türkı̇ye’de gaz satışı ı̇çı̇n elektronı̇k platform kurmak ı̇stı̇yoruz, orada gaz depolamak ı̇stemı̇yoruz” dedi.

Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştireceklerini ifade eden Putin, Erdoğan’la yüz yüze görüşmenin Rusya’da mı yoksa Türkiye’de mi yapılacağıyla ilgili henüz karar verilmediğini belirtti.