#

Spor

Prensten satılık futbol kulübü! Monaco’yu satıyor

Monako Prensi II. Albert, saygın bir yatırımcının AS Monaco’yu satın almasını istediğini açıkladı.

Adi Hutter’ın sportif direktörlüğü altındaki Monako Prensi II. Albert’inkulübü AS Monoca önümüzdeki haftalarda el değiştirebilir. Kulübün Rus sahibi Dmitry Rybolovlev kulübü satmayı düşünüyor. Şimdiden iki ön teklif aldı. Raine Bank potansiyel bir alıcı bulmakla ilgileniyor.

Hissesi yüzde 33

Yüzde 33’lük azınlık hissedarı olan Monako Prensi II. Albert, Kıbrıslı Rus işadamının hisselerinin tamamını devralmaya aday olmasa da önemli bir ortak olmaya devam ediyor.

Yerel gazete Monaco-Matin’e verdiği demeçte prens, herhangi bir yeni hissedarın sağlam ve saygın bir profile sahip olması gerektiğini belirterek, Monaco Devleti’nin alıcının kalitesine çok dikkat edeceğini vurguladı.

Amerikalılar devrede 

2011 yılında kulübün yüzde 66 hissesini satın alan Dmitry Rybolovlev, Monaco formasıyla Fransa Ligi şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi yarı finali dahil olmak üzere inişli çıkışlı dönemler yaşadı. Sözcüsü, bir anlaşma garantisi vermeden satış seçeneklerini araştırmak için bir mali danışmanın görevlendirildiğini doğruladı.

En az iki teklifin Amerikan şirketlerinden gelmesiyle, asıl ilgilenen taraflar Amerikalı yatırımcılar gibi görünüyor. Satış sürecinin acelesi yok ancak gelecekteki alıcının Monako Prensliği’nin desteğini alması durumunda sezon sonuna kadar tamamlanabilecek.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın