#

Spor

Polis futbolcuları jopladı

Venezuela, Peru ile berabere galarak Güney Amerika Elemeleri’nin en büyük sürprizlerinden birini yaptı ve Dünya Kupası şansı yakaladı.

Venezuela, Güney Amerika Elemeleri’nin en büyük sürprizlerinden biri. Altı maç sonunda topladığı 9 puanla dördüncü sırada yer alıyor. Son maçların arından son sıralarda yer alan Peru’ya karşı 1-1 berabere kaldılar. Tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası hayali kurmaya başladılar.
Peru’daki maçta ortaya çıkan bazı videolarda güvenlik görevlilerinin bazı oyunculara karşı güç kullandığı ve defans oyuncusu Nahuel Ferraresi’nin ciddi darbeler aldığı ortaya çıktı.
Taraftarlarıyla beraberliği kutlamaya giden Venezuelalı oyuncuları engellemek isteyen Peru polisinin cop kullanması ve milli futbolcuları coplamaya çalışması dikkat çekti.
Venezuelalı defans oyuncus Nahuel Ferraresi “Bana iki kez copla vurdula. Elimde kırıklar var” açıklaması yaptı.
Bu arada Conmebol, Güney Amerika Elemeleri’nin son iki gününde yaşanan şiddet eylemlerini güçlü bir şekilde kınadı. FIFA’nın müsabakanın organizasyonunda “münhasır yetkilere” sahip olduğu da vurgulandı. Kendilerinin kimseye ceza verme yetkisi olmadığını savundu.