Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin verdiği kurultay iptali kararının UYAP sistemine yüklenmesi ve Ankara 3. Genel İcra Dairesi yetkililerinin Kemal Kılıçdaroğlu’na kararı elden tebliğ etmesinin ardından, yeni yönetimin ilk şok hamlesi partinin finans kaynaklarına yönelik oldu.
1,5 Milyar TL’lik Hazine Yardımı Kılıçdaroğlu’nun Kontrolüne Geçiyor
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, mutlak butlan davasını açan taraflar arasında yer alan eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’ın hukuk ekibi, mahkeme kararının ardından bankalara resmi başvuruda bulundu. Yapılan başvuru sonucunda, Özgür Özel ve mevcut Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin parti hesapları üzerindeki imza ve işlem yetkileri tamamen askıya alındı.
Kısıtlanan hesaplar, CHP’nin 2026 yılı bütçesini oluşturan ve partinin tüm teşkilat harcamalarını, seçim bütçelerini kapsayan yaklaşık 1,5 milyar TL’lik devasa Hazine yardımını da barındırıyor. Hukuki prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte bu fonların yönetim ve imza yetkisi resmi olarak Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına geçecek.
Genel Merkez Nöbetine “Ekonomik” Kıskaç
Özgür Özel yönetiminin “Kararı tanımıyoruz, baba ocağını terk etmiyoruz” çıkışı yaparak bayram boyunca genel merkez binasında nöbet tutacağını açıklamasının hemen ardından gelen bu hamle, mevcut yönetimi idari açıdan tamamen hareketsiz bırakmayı hedefliyor.
Siyasi analistler, 13 kişinin gözaltına alındığı kurultay rüşvet soruşturmasının ardından gelen banka hesaplarının dondurulması kararının, Özel cephesinin yürüttüğü direnişi finansal olarak imkansız hale getireceğini belirtiyor. Maaş ödemeleri, genel merkez giderleri ve bayramlaşma programlarının finansmanı dahil olmak üzere tüm harcama yetkisi şu an itibarıyla kilitlenmiş durumda.








