Grup başkanlığı seçimiyle meclis grubunun blok desteğini arkasına aldığını ilan eden Özgür Özel, meclisteki odasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özel’in açıklamaları, Kılıçdaroğlu’nun “uygun zaman ve ahlak” vurgulu konuşmasına jet hızıyla verilmiş sert bir yanıt niteliği taşıyor.
“110 Milletvekilinin Desteğiyle Göreve Geldim, Algı Balonu Söndü”
Kulislerde günlerdir konuşulan “Butlan kararını destekleyen 90 milletvekili var” iddialarına sert tepki gösteren Özgür Özel, meclis grubunun iradesini şu sözlerle ortaya koydu:
“Yarın öbür gün bu kararın Meclis’e de yollanması ve Meclis yönetiminin de bu kararı kıymetlendirilmesi ihtimali nedeniyle CHP Grup Başkanlığında bir boşalma olmasına neden olabilirdi. Bu hamle, meclis grubunda bir boşluk yaratılma ihtimaline karşıydı. Kullanılan oyların birisi dışında tüm oyları alarak seçildim. Mazeret bildirenlerle birlikte görünürde 110 arkadaşımızın desteğiyle göreve geldik. Bugün böyle bir çatlak olmadığının görülmesi çok önemlidir.”
“Kılıçdaroğlu’na Kürsü Teklif Etmeyeceğim”
Hukuken genel başkanlığa dönen Kemal Kılıçdaroğlu’nun salı günleri yapılan haftalık meclis grup toplantılarında konuşup konuşmayacağı sorusuna net yanıt veren Özel, kapıları tamamen kapattı:
-
Kürsü Benim: “Ben hem partinin seçilmiş Genel Başkanıyım hem de bir kez daha seçilmiş TBMM Grup Başkanıyım. Kurultay yapılana kadar haftalık grup toplantılarımızı elbette ben yapacağım.”
-
Kendisi de İstemez: “Sahadaki ve sokaktaki üyelerin duygu durumuna bakılınca bu ‘mutlak butlan’ kararından sonra partide bir genel başkanlık değişimi olduğunu kimse kabul etmiyor. Ben de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun benden böyle bir talepte bulunacağını tahmin etmiyorum. Böyle bir şeyi kendisi de istemez.”
“İki Başlı Yönetim Uzlaşısı Yok, Kararı Gazetede Görmem Lazım”
Kamuoyunda konuşulan “Özgür Özel Grup Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olarak partiyi birlikte yönetecekler” formülünü kesin bir dille reddeden Özel, tek çıkış yolunun tüzükteki en kısa süre olan 40 gün içinde sandık kurulması olduğunu söyledi:
“Böyle bir uzlaşma yok. Bu butlan kararını asla tanımıyoruz. Ancak şöyle bir uzlaşı olacak; herkesin istediği bir şey var, o da kurultayın tüzüğümüzde öngörülen en kısa sürede, bu da 40 gün gibi bir süre içerisinde toplanmasıdır.
Dünkü telefon görüşmemizde kendisi ‘en uygun’ zamanda kurultay yapalım demişti, ben de en uygun zamanın ‘en kısa’ zaman olduğu görüşünü ilettim. Ben bir görevlendirme yaparım, ilk mesai gününden itibaren 40 gün içinde CHP’yi kurultaya götürürüz ve artık bu kabus biter. Kurultay kararı alınırsa büyük bir memnuniyetle yüz yüze görüşürüm ancak bu kurultay kararını önce gazetede okumam lazım.”
“Yüzde 25’lik Cam Tavanı Kırdık, Türbülansa İzin Vermeyiz”
Konuşmasında anket verilerine de değinen Özgür Özel, CHP’nin yükseliş trendindeyken bu yargı operasyonuyla önünün kesilmek istendiğini belirtti. Panaroma TR’nin Mayıs 2026 anket sonuçlarını paylaşan Özel, “Bu ankette CHP yüzde 34,8 oy oranına kavuşmuş durumda. Yüzde 25’lik cam tavanı kırdık, daha da yükselirken bu yaşananlar oldu. Bu türbülanslar bizi iktidar yürüyüşümüzden geri tutmamalı. Bu yüzden zaman kaybetmeden kurultay kararı alınmalı” diyerek örgüte acele etme çağrısı yaptı.
Özel; milletvekillerinin ardından bugün Parti Meclisi ile, yarın ise il ve ilçe başkanları ile görüşerek yol haritasını netleştireceğini ve ardından Kılıçdaroğlu cephesiyle takvimi netleştirmek adına heyetlerin görüşeceğini belirterek sözlerini noktaladı.








