#

Haber

Osmanlı Denizciliği’ sempozyumu başladı

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından TC’nin 22’nci Deniz Kuvvetleri Komutanı Em. Oramiral M. Metin Ataç’ın katılımıyla ‘Uluslararası Erken Dönem Osmanlı Denizciliği’ konulu sempozyum düzenlendi.

Sempozyuma katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar yaptığı konuşmada,

“Değerli konuklar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Osmangazi Belediyemizin ev sahipliği yaptığı Uuslararası Erken Dönem Osmanlı Denizciliği sempozyumuna hoş geldiniz.

Öncelikle tarihimize sahip çıkıyoruz

Osmangazi Belediyesi olarak klasik yanı asıl görevlerimizi yürüttügümüz  çalışmalarımızın yanı sıra önemli çalışmalarımız bulunuyor. Öncelikle tarihimize sahip çıkıyoruz. Bizler belediye olarak tüm Turkiye’nin  tarihi eserlerini benimsemesi konusunda öncülük ediyoruz.

Önemli sempozyumumuzu Fetih Panaroma müzesinde gerçekleştiriyoruz. Bu yerimizde modern yapıyla tarihi anlatıyoruz. Buradan yukarıya doğru yürüdüğünüzde Hanlar bölgesini görüyorsunuz. Hanlar bölgesi sosyal yaşam alanlarının yer almasıyla tarihi yerlerdir. Hisar bölgesini görüyorsunuz. Hisar bölgesinde de tarihi dokuları öne çıkaracağımız ciddi projelerimiz var. Yeni restoranyonlarla tarihi yollar inşa ediyoruz. Bununla birlikte şehrimizde bir çok noktada yaptığımız çalışmalarla kentsel dönüşümü faaliyete sokuyoruz.

Osmangazi Belediyemiz kendini öne çıkartıyor ve öncü oluyor

Bununla birlikte kültürel belediyecilikte de Osmangazi Belediyemiz kendini öne çıkartıyor ve öncü oluyor. Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışmalarıyla ciddi eserler ortaya çıkartıyoruz.  Fetih şehirleri kapsamında yapılan fetih sempozyumu da geleneksel olarak yapılmaya devam ediyor. Bugün de burada sempozyum için buradayız. Bizler için önemli. Bu sempozyumda emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederim. Hem bilimsel hem de siyasal anlamda konuya hakim olarak bizlere sadece sempozyumun zeminini sağlamamıza yardımcı olan sayın T.C. 22’nci Deniz Kuvvetleri komutanı Metin Ataç’a özellikle tesekkurlerimi sunarım. Tabii buradan kendi adıma şunu da söylemek isterim, sempozyumunuz hakkında  yayımlayacağız kitapla ilgili bir sorun oldu. Kitabı en kısa sürede ileteceğiz. Hepinize keyifli bir organizasyon diliyorum şimdiden.  Eksiğimiz kusurumuz varsa affola.”

T.C. 22’nci Deniz Kuvvetleri komutanı Metin Ataç’ın ise konuşmasına bugün aslında tarihi Birgün diyerek başladı

“Hepiniz hoş geldiniz, bugün aranızda konuşmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bugün aslında tarihi bir gün yaşıyoruz. Bazı tarihçiler der ki Erken Osmanlı dönemi sistem altında ve evet pek bilinmemekte. Aslında Mustafa Dündar başkanımızın iradesiyle bugün sizinle buluştuk ve bir ilki gerceklestiyoruz. Erken Osmanlı denizcilik döneminin pek olmadığı biliniyor, tabii hemen donanmaya ulaşmadı belki mesakatli süreçlerden geçti. Bu bağlamda önem arz ediyor.