#

Aydın

Orman yangınlarıyla mücadele eğitimi

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü, son dönemde artan orman yangınlarına karşı tedbirlerini almaya devam ederken, gerçekleştirdiği eğitim ve seminerlerle de bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor.

Bu çerçevede İlçe Müftülüğü personeline yönelik gerçekleştirilen sunumda, orman yangınlarının nedenleri, zararları ve önlenmesi için alınabilecek önlemler anlatıldı. Ayrıca, yangınların insan kaynaklı olduğu ve dikkatsizlikten kaynaklandığı vurgulandı. Sunumda orman yangınlarına karşı bilinçli ve dikkatli davranmanın yangınların önlenmesi için en etkili yöntemlerden birisi olduğu, ihmal ve dikkatsizlik nedeniyle çıkan yangınların büyük zararlara yol açabildiği, bu nedenle, piknik ateşi, sigara izmariti, anız yakma gibi dikkatsizliklerden kaçınılması gerektiği ifade edildi. Yangın sezonunda ormanlarda dikkatli olunması gerektiği ve yangın riskini azaltmak için gerekli önlemlerin alınması gerektiğine de dikkat çekildi.

Sunum sonunda yapılan açıklamada ise “Orman yangınları, doğal yaşamı ve ekosistemi ciddi şekilde etkileyebilir. Bu nedenle, her bireyin yangın konusunda bilinçli olması ve yangınların önlenmesine katkı sağlaması önemlidir” ifadeleri yer aldı.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın