Orhangazi Belediye Meclisi, ekim ayı toplantısının ikinci birleşimini Belediye Başkanı Bekir Aydın başkanlığında gerçekleştirdi. 6 Ekim 2026 Salı günü saat 16.00’da belediye meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda, komisyonlardan gelen dört rapor görüşülerek karara bağlandı.
2027 Yılı Bütçesi Madde Madde Oylandı
Toplantıda, 21 numaralı rapor kapsamında 2027 Mali Yılı Gelir, Ücret ve Harç Tarifeleri, 22 numaralı rapor kapsamında 2027 Mali Yılı Performans Esaslı Program Bütçe Tasarısı ve 23 numaralı rapor kapsamında 2027 Yılı Performans Programı Tasarısı ele alındı.
2027 Mali Yılı Performans Esaslı Program Bütçe Tasarısı’nın her bir maddesi ayrı ayrı oylanarak kabul edildi. Gelir, ücret ve harç tarifeleri ile performans programı tasarısı da rapor başlıkları üzerinden görüşülüp oylanarak kabul edildi.
Gedelek İçin Kamu Yararı Kararı
Meclis gündeminin son maddesinde, 24 numaralı rapor kapsamında Orhangazi Gedelek yol boyu alanında kamu yararı kararı alınması konusu görüşüldü. Rapor, meclis üyelerinin değerlendirmesinin ardından oylanarak kabul edildi. Gündemdeki dört raporun karara bağlanmasının ardından ekim ayı ikinci birleşimi sona erdi. Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısının 5 Kasım 2026 Perşembe günü saat 14.00’te yapılması kararlaştırıldı.








