#

Haber

O toplantı sonrası ilk kez bir araya geldiler

CHP Belediye Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Gizli toplantı tartışmasının sürdüğü CHP’de, belediye başkanları Ankara’da toplandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı parti genel merkezindeki toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları değerlendirildi ve 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar ele alındı. Kılıçdaroğlu, gizli toplantı tartışmasının odağındaki isim olan İmamoğlu ile ilk kez bir araya geldi. Toplantı öncesi Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye ve parti için her şeyin çok güzel olacağını belirterek, “Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye’de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi.” dedi. İmamoğlu, söz alana kadar belediye başkanları kendi yerel sorunlarını anlattı.

İmamoğlu toplantı arkadan dolaşma değildi 

İmamoğlu’nun toplantıda, “Burada söyleyemeyeceğim hiçbir şeyi o toplantıda söylemedim. Arkadan dolaşma değildi.” dediği öğrenildi. Ayrıca, İBB Başkanı “Ben bir seçim daha 2. parti olmayı kabul etmiyorum.” ifadesini de kullandı.

Tüm büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, geride bırakılan seçimlere yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Kılıçdaroğlu’ tarih verdi

Kılıçdaroğlu’nun ise belediye başkanlarına CHP Kurultayı’nın ekim ayında toplanacağını söylediği öğrenildi.

Yılmaz Büyükerşen, genel merkez çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, genel merkez çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, toplantıda öz eleştiriler yapıldığını söyledi ve şöyle devam etti: “Hatalar, kusurlar nelerdi, ne yaptık? Bir daha tekrarlamamak için onu ne yapmamız lazım? İç ve dışta birtakım merkezler Cumhuriyet Halk Partisi’ni parçalamak istiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bölünmesi, parçalanması demek Türkiye’nin yüzüncü yılından sonraki ikinci yüzyılda yavaş yavaş zayıflayan bir devlet olmasına sebep olabilir ve her şeye yazık olur. Laikliğe yazık olur. Hukuksuzluk olur. Yani kısacası Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşlarının kurmuş olduğu Cumhuriyet’in ilkelerini kaybetmek demek, Türkiye’nin zayıflatılması demektir. Toplantıdaki konuşmasında bu konulara dikkat çekerek uyanık olmaları gerektiğini ifade ettiğini belirten Büyükerşen, “Yerel seçimlerden önce birlik ve beraberlik içinde olmamız, gerek mahalli seçime, gerek kongrelerde ve kurultaylarda ortak listeyle gidilmesi gerektiğinin şart olduğuna inandığımı söyledim” dedi. Büyükerşen, değişim konusunun toplantıda gündeme geldiğini ifade ederek, “Gerilim yaşanmadı. Ben bana göre yaşanmadı. Ama ‘yaşandı’ diyenler olabilir mi? Bilmem. Yoksa genel başkan çok detaylı açıklamalar yaptı. Ve o açıklamalar yapılırken de ben dahil düşündüm ki o konuların hiç fazla üzerinde durmamışız. Hakikaten bilmediğimiz çok şey var. İletişim kopukluğumuz var. Sadece gazetelerde, medyada karşılıklı görüşmelere gitmemiz de doğru bir şey değilmiş. Ayrışım falan çıkmadı gördüğüm kadarıyla. Yani hepimiz şapkamızı önümüze koyduk, düşündük. Genel başkan bir kere şimdiye kadar yaptığımız eleştiriler, yapılan eleştirilere çok detaylı cevaplar verdi. Ve öyle cevaplar verdi ki karşısında aksini iddia etmemiz söz konusu olamazdı” ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan ise toplantıya davet edilmedi 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiği için toplantıya davet edilmedi.