#

Dünya

Norveç’te İslam karşıtı bir grup Kur’an-ı Kerim’i yırttı

Norveç’in başkenti Oslo’da İslam karşıtı aşırı sağ grup Sian, parlamento önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemde Müslümanların kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’i yırtan ve sayfalarının üzerine tüküren Sian üyesi bir protestocu olayların büyümesine neden oldu.

View this post on Instagram

Norveç'te #İslam karşıtı bir grup Kur'an-ı Kerim'i yırttı #Norveç'in başkenti Oslo'da İslam karşıtı aşırı sağ grup Sian, parlamento önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemde Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'i yırtan ve sayfalarının üzerine tüküren Sian üyesi bir protestocu olayların büyümesine neden oldu. Görüntülerde Sian üyesi bir kadın protestocunun "Hristiyanlığı, Hinduzimi eleştirebilirsiniz ama İslam'a laf söyelemeyezsiniz. Artık bitti!" diye bağırırken Kur'an-ı Kerim'i yırttığı ve sayfalarına tükürdüğü görülüyor. Protestoya tepki gösterenlerle Sian üyeleri arasında çıkan arbede sonrası polis 29 kişiyi tutukladı. Tutuklananlar arasında reşit olmayanların da olduğu bildirildi.

A post shared by Line Haber – Line TV (@linehaber.com.tr) on

Görüntülerde Sian üyesi bir kadın protestocunun “Hristiyanlığı, Hinduzimi eleştirebilirsiniz ama İslam’a laf söylemeyezsiniz. Artık bitti!” diye bağırırken Kur’an-ı Kerim’i yırttığı ve sayfalarına tükürdüğü görülüyor.

Protestoya tepki gösterenlerle Sian üyeleri arasında çıkan arbede sonrası polis 29 kişiyi tutukladı. Tutuklananlar arasında reşit olmayanların da olduğu bildirildi.

ÖNCEKİ GÜNDE İSVEÇ’TE YAŞANDI

Cuma günü ise İsveç’te aşırı sağcı Starm Kurs lideri Rasmus Paludan cami önünde Kur’an-ı Kerim yakmıştı.

Kaynak: (euronews)