#

Genel

Nisa Mihriban bebek hayatını kaybetti

İstanbul Pendik’te ‘Nisa Mihriban’ olarak tanınan Ebrar Nil bebeği sokağa terk eden anne Ebru S’ye ‘terk’ suçundan 5 ay hapis cezası verildi. Anne Ebru S. ise ‘Nisa Mihriban’ bebeğin tedavi gördüğü hastanede 30 Eylül tarihinde hayatını kaybettiğini söyledi.

Pendik’te 3 aylık ‘Nisa Mihriban’ isimli bebeğini sokağa terk eden Ebru S.’nin yargılandığı davada karar verildi. 30 Eylül’de Nisa bebeğin hayatını kaybettiğini söyleyen anne Ebru S. 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Anne Ebru S. ise ‘Nisa Mihriban’ bebeğin tedavi gördüğü hastanede 30 Eylül tarihinde hayatını kaybettiğini söyledi.

Ebru S., önceki duruşmada yaptığı savunmada “Bu tarihten bir ay öncesinde kızımın ameliyat olacağı yazılı muvafakatim gerekli olduğu söylendi. Ben muvafakatimi verdim ancak daha sonra kızım bana gösterilmedi. Beraatimi talep ederim. Kadın sığınma evinden bebekle hiç kimse ilgilenmedi. Bebeği oraya bırakıp bırakmak istemediğimi kimse sormadı. Ben böyle bir imkanım olduğunu bilmiyordum. Şu an ailemle birlikte Kocaeli’de kalıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

SAĞLIK ÇALIŞANI BÜŞRA, BEBEĞİN SÜT ANNESİ OLMUŞTU

Pendik’te terk edilmiş Bebek vakasına giden Acil Tıp Teknikeri Büşra Durmaz, kız bebeği ambulansın içinde emzirmişti. Bebeğin süt annesi olan Durmaz, ertesi gün de hastaneye giderek bebekle ilgilendi ve kendi bebeğinin elbiselerinden giydirmişti.

NE OLMUŞTU?

Pendik’te 29 Mart 2022 tarihinde terk edilmiş halde bulunan 3 aylık bebeğe sütannelik yapan Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz (29), bebeğe ‘Nisa Mihriban’ adını koymuştu. Olayın ardından tutuklanan ve hakkında “terk” suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan anne Ebru S. yaklaşık 2 ay sonra tahliye edilmişti.